Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ημέρα Σταδιοδρομίας: Οι σχολικές μονάδες που βραβεύτηκαν

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Σταδιοδρομίας στις 17 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης στα Κοίλα. Οι μαθητές παρουσίασαν τα προγράμματα που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με θέμα «Νέοι εν δυνάμει επιχειρηματίες. Δώστε σχήμα και μορφή στην ιδέα σας»Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο απένειμε χρηματικά βραβεία σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή μαθητών αλλά και ατόμων του χώρου της επιχειρηματικότητας ήταν μεγάλη.
    Για την επιτυχία των προγραμμάτων είναι σημαντικό οι  ιδέες  να είναι των μαθητών!
Μέσα από την εκπόνηση αυτών,  να φαίνεται ο προβληματισμός των μαθητών και η μύηση στην επιχειρηματική κουλτούρα και γνωριμία με την τοπική αγορά.
Επίσης να φαίνεται  ότι ο εκπαιδευτικός δεν είναι αυτός που παρέχει τη γνώση, αλλά ο υποκινητής που βάζει τους μαθητές σ’ ένα μονοπάτι να εξερευνήσουν, γιατί μέσω αυτής της εξερεύνησης αποκτούν  οι μαθητές γνώσεις, κριτική σκέψη, ικανότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, που θα τους είναι χρήσιμες στο μέλλον. Πράγματα που δε διδάσκονται στην παραδοσιακή τάξη, αλλά ως άνθρωποι τα χρειαζόμαστε στην καθημερινή ζωή.

Οι σχολικές μονάδες που βραβεύτηκαν είναι:

1ο Δημοτικό Κοζάνης
1ο Δημοτικό Βερμίου
5ο Δημοτικό Κοζάνης
Δημοτικό Πετρανών

Γυμνάσιο Καπνοχωρίου
3ο Γυμνάσιο Κοζάνης
5ο Γυμνάσιο Κοζάνης
Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης

4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
1ο ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ Κοζάνης
Σ.Ε.Κ Κοζάνης


   Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Π.Ε Κοζάνης (ΚΕ.ΣΥ.Π) ευχαριστεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε Κοζάνης (Ε.Β.Ε) και το Εκθεσιακό Κέντρο για την άψογη συνεργασία.
    Συγχαίρει και ευχαριστεί τους Διευθυντές δασκάλους και καθηγητές των σχολικών μονάδων, αλλά πάνω απ’όλα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές.
    Το ΚΕ.ΣΥ.Π στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος και στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής, ελληνικής και διεθνούς αγοράς και τις απαιτήσεις της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, προετοιμάζοντας τον κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή να διασφαλίσει με επιτυχία την επαγγελματική του πορεία αλλά και να διακριθεί στον επιχειρηματικό τομέα.
Ευελπιστεί σε μία επόμενη συνεργασία και συμμετοχή από όλες τις σχολικές μονάδες.

Οι υπεύθυνοι του ΚΕ.ΣΥ.Π  Π.Ε. Κοζάνης
Ρουσιάδου Στέλλα
Σταμκόπουλος Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας