Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

KKE Κοζάνης: Για το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι

Συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, έπειτα από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόκειται για πρόγραμμα που παρά τον περιορισμένο χαρακτήρα του, την ελλιπέστατη χρηματοδότηση, έδινε έστω μια μικρή βοήθεια σε ηλικιωμένους, παραπληγικούς και ΑμεΑ του Δήμου ώστε να καταφέρνουν να επιβιώνουν μόνοι τους, να ελαφρύνονται οι οικογένειές τους σε σχέση με την φροντίδα τους, να συντηρούνται χωρίς να καταφεύγουν σε ιδρύματα που άλλωστε δεν υπάρχουν ως δημόσιες δομές.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες, παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2012 ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν οφειλές δεδουλευμένων προηγούμενων ετών.

Το πρόγραμμα έληγε στο τέλος Μαρτίου, ωστόσο δόθηκε μικρή παράταση έξι μηνών.

Η κατεύθυνση που δίνεται από την Ε.Ε., από την συγκυβέρνηση και την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων είναι να υλοποιηθεί νέο πρόγραμμα μέσω Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τους νυν εργαζόμενους που θα απολυθούν και θα κληθούν να λειτουργήσουν ως επιχειρηματίες φτιάχνοντας μόνοι τους ή και με την συμμετοχή του Δήμου Συνεταιριστική Επιχείρηση. Αυτή την κατεύθυνση στηρίζει και εισηγείται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτήν την κατεύθυνση στηρίζουν ή ανέχονται και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Κατεύθυνση και πρόταση που τέθηκε εκβιαστικά στους εργαζόμενους του προγράμματος ως εναλλακτική της απόλυσης και η οποία απορρίφθηκε. Είναι λοιπόν τεράστιες οι ευθύνες των εκλεγμένων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει μία πολιτική με κρατικές και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των ηλικιωμένων, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και όσων άλλων έχουν ανάγκη χωρίς καμία επιβάρυνση. Πυρήνα αυτής της δραστηριότητας θεωρούμε το Κέντρο Υγείας στην πόλη και το χωριό στο πλαίσιο του ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας- πρόνοιας. Διεκδικούμε:

  • Κρατική χρηματοδότηση για τη συνέχιση του κοινωνικού έργου μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου
  • Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων. Μονιμοποίηση στο Δήμο των εργαζομένων στο σκέλος της πρόνοιας, πλήρη εργασία με όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, ΜΚΟ στον τομέα αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας