Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

LET’S DO IT Σέρβια – Κοζάνης, 2013

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο εθελοντικός σύλλογος «Σέρβια εν δράσει» σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο Πλατανορεύματος «Η Κρυά» και  τους Ποδηλάτες  Σερβίων και με τη βοήθεια του δήμου Σερβίων - Βελβεντού, συμμετέχουν στην διεθνή καμπάνια  LETS DO IT! Όραμα της διεθνούς αυτής καμπάνιας είναι η υιοθέτηση και η διάδοση του μηνύματος της ανιδιοτέλειας, της αλληλοστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από τη συνεργασία, την αυτοοργάνωση και τις δράσεις.

Το «Let's Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.

Πεδίο δράσης για φέτος επιλέχθηκε το ποδηλατικό μονοπάτι που χάραξαν οι Ποδηλάτες Σερβίων, που ξεκινάει από την γέφυρα του Πλατανορεύματος και καταλήγει στο ξενοδοχείο Ναϊάδες. Το μονοπάτι αυτό χαράχτηκε κατά μήκος του ρέματος «Κολτσάκι» και διέρχεται μέσα από το πλατανόδασος. Μέσα από την δράση μας, έχουμε ως στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της αξίας της συνεργασίας των πολιτών & συλλόγων, και  αφετέρου τον καθαρισμό και ανάδειξη του μονοπατιού.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 14 Απριλίου που είναι η κοινή ημερομηνία δράσης του Lets do it, στην πλατεία Σερβίων, στις 10.30 π.μ. ώστε να συμβάλουμε για να γίνει πράξη το καθαρότερο περιβάλλον…

Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε οι Έλληνες, την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας.

Οι σύλλογοι: Σέρβια εν δράσει
                   Ορειβατικός Σύλλογος Πλατανορεύματος «Η Κρυά»
                   Ποδηλάτες Σερβίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας