Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

2η ημέρα Φεστιβάλ. Η Βία στο Σχολείο

Τα νεανικά σχήματα Έκτη Αίσθηση, Insane Brothers, Enemy Forces, Sang Blue, Casual Jazz Trio και οι Νήρας Αποστόλης & Μαγκούρης Αλέξανδρος, τη 2η ημέρα του 3ου Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό, με τις μουσικές τους θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και στη Βία στο Σχολείο που είναι η θεματική ολόκληρης της ημέρας.
Παιδικό Φεστιβάλ
Στις 06:00 το απόγευμα θα «ζήσουμε» το Φωτογραφικό Παραμύθι: «Μια διαδρομή ως τη φιλία», με τη Νατάσα Λιάπη, σε αφήγηση: Πάνου Νικολαίδη - Ελευθερίας Ευθυμιάτου (ηθοποιοί) και μουσική: Γιώργου Χριστιανάκη (πρωτότυπη μουσική σύνθεση). «Σε αυτό το παραμύθι δεν θα δούμε απλά φωτογραφίες, δεν θα ακούσουμε απλά ένα παραμύθι, αλλά θα νιώσουμε κάτι πιο βαθύ: το να είσαι διαφορετικός, μα να βγαίνεις δυνατός. Το φωτογραφικό παραμύθι είναι για μικρούς κ μεγάλους, γιατί τα παραμύθια δεν έχουν ηλικία και στη φωτογραφία ο χρόνος σταματά».
Παράλληλες Δράσεις:
Παράλληλα, την ίδια ώρα η κ. Χριστίνα Χρηστίδου, Κοινωνική Λειτουργός– Ψυχολόγος και Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Κοζάνης, θα υλοποιήσει το βιωματικό-εκπαιδευτικό εργαστήριο: «Κατανοώντας φαινόμενα βίας και εκφοβισμού στο σχολείο. Βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις» το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.
Ανοιχτές Συζητήσεις:
Στο πλαίσιο της ημερήσιας θεματικής για τη Βία στο Σχολείο οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν ολόκληρη τη χρονιά με τίτλο: «Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα», αντίστοιχα οι μαθητές του 1ου Λυκείου θα παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά με τίτλο: «Στηρίζομαι στα Πόδια μου: Εγώ και οι άλλοι», ενώ τέλος το Λύκειο Σιάτιστας θα παρουσιάσει τη δουλειά του με τίτλο: «Ρατσισμός». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος C You! «Οι κοινότητες προλαμβάνουν τη νεανική βία», όπου μαθητές από διάφορα μέρη της Ευρώπης δημιούργησαν αντιρατσιστικά βίντεο και οι συζητήσεις θα κλείσουν με ένα ιδιαίτερο βίντεο-χαιρετισμό του Δημοτικού Σχολείου της Φύσης και των Χρωμάτων, του Φουρφουρά Κρήτης 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσκομίζει τρόφιμα και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας