Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Μάκης Σεβίλογλου, οι Εν Πλω και ένα σχήμα σπουδαίων καλλιτεχνών ανοίγουν το 3ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Ο Μάκης Σεβίλογλου, οι Εν Πλω, η Χρύσα Ουζούνη, ο Θάνος Γιαννόπουλος, ο Δημήτρης Τσιμπέρης, η Εύα Σταμπολίδου, ο Αλέξανδρος Κούστας, ο Μάριος Μακρής, ο Παντελής Μόσχογλου, ο Βαγγέλης Μαραμής, ο Γιώργος Γεωργόπουλος και ο Γιάννης Καρακαλπακίδης είναι οι μουσικοί που συμμετέχουν εθελοντικά και θα ανοίξουν την 1η ημέρα του Φεστιβάλ, που διοργανώνουν η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης, ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων και το Ιατρείο...
Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, από 27 έως 30 Ιουνίου, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μούκα.
Η 1η ημέρα του φεστιβάλ ξεκινάει το πρωί στις 12:00, όταν το Κινητό Σχολείο (Mobile School) θα επισκεφτεί τον οικισμό Ρομά της Πτολεμαΐδας.
Παιδικό Φεστιβάλ
Το απόγευμα από τις 06:00 έως τις 08:00 τα παιδιά, που θα παραβρεθούν στο χώρο του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν γερανούς Origami, συμμετέχοντας στο εργαστήριο: «Ας γίνουμε όλοι μια παιδική ευχή».
Παράλληλες δράσεις
Παράλληλα, από τις 06:00 έως τις 08:00, θα λειτουργεί, στο χώρο του Φεστιβάλ, η Ημέρα Ενημέρωσης Μεταναστών, η οποία περιλαμβάνει:
Ενημέρωση από το Τμήμα Αδειών Διαμονής Κοζάνης
Παρουσίαση του Συμβούλιου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Κοζάνης
Ενημέρωσης από το πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό: ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
Ανοιχτές Συζητήσεις
Τίτλος της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ είναι «Εκπαίδευση αλλιώς…» και στο πλαίσιο αυτό θα είναι κοντά μας για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αλλά και να συνομιλήσουν μαζί μας, οι εξής φορείς:
«Οδυσσέας» Σχολείο Αλληλεγγύης 
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
«Εκπαίδευση παιδιών Ρομά: Δράσεις και Αντιδράσεις». Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας-Θράκης»
Επιμορφωτικό Κέντρο Γλαύκης Ν. Ξάνθης
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσκομίζει τρόφιμα και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας