Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Πολυθέαμα» για παιδιά Μουσική βραδιά, με τον Κώστα Μυλώση Θεατρική Παράσταση στα Σέρβια

Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων παρουσιάζει την Kυριακή 30 Ιουνίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. Πολυθέαμα για τα Παιδιά: Ξυλοπόδαρος, Κλόουν,  Ταχυδακτυλουργός θα δώσουν παράσταση με συμμετοχή των παιδιών στο Υπαίθριο Θέατρο του Λόφου των Βυζαντινών Μνημείων. Τα παιδιά και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν μαζί με το φυσικό περιβάλλον και την υπέροχη θέα, το Πολυθέαμα της Παράστασης.
Τρίτη 2 Ιουλίου, η ημέρα είναι αφιερωμένη ιδιαίτερα στη Νεολαία.  Μια μουσική βραδιά που ικανοποιεί κυρίως τις απαιτήσεις της νεολαίας αλλά και που ακούγεται ιδιαίτερα ευχάριστα από όλους. 

Θα απολαύσουμε τον ΚΩΣΤΑ ΜΥΛώΣΗ, τον τραγουδιστή, ενα από τα ιδρυτικά μέλη του γνωστού συγκροτήματος "ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ" σε μια ακουστική βραδιά (ή αλλιώς "unplugged") σε ένα ακουστικό live  με τα τραγούδια από το προσωπικό του άλμπουμ, από τις Δυτικές Συνοικίες και από τον ευρύτερο χώρο του Ελληνικού Ροκ!  
Μαζί του οι: Κώστας Βρεττός. Ακουστική κιθάρα και Κώστας Δομενικιώτης: Ηλ. Μπάσο, κορυφαίοι μουσικοί με πολύπλευρη δραστηριότητα στην ελληνική ροκ μουσική και όχι μόνο. Ο καθένας κάνει σόλο καριέρα, διεθνείς συνεργασίες, σεμινάρια κτλ  
Συμμετέχει επίσης ο δικός μας Βαγγέλης Μαραμής (πιάνο/ synth) ο οποίος αποφοίτησε το 2004 από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έκτοτε εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα, εργάζεται ως μουσικός –πιάνο, keyboards, ακορντεόν - σε διαφόρων ειδών μουσικά σχήματα ανά την Ελλάδα, με πολλές συνεργασίες και πολυάριθμες εμφανίσεις.
Στην ηχοληψία συμμετέχει και ο Άρης Αλβανός, από τα Γιαννιτσά. Συνθέτης, στιχουργός, μουσικός με πλούσιο βιογραφικό, συνεργασίες και τεχνικός ήχου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο θέατρο του  Βυζαντινού λόφου των Σερβίων, στις 9.30΄μ.μ.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και ώρα 9.30΄μ.μ. ο ΜΟΣ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» θα παρουσιάσει στο υπαίθριο θέατρο του Λόφου των Βυζαντινών Μνημείων μας τη θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά».
Το έργο βασίζεται στο παραμύθι του Χ.Κ.Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα».
Είναι μία παράσταση κατά την οποία οι θεατές του έργου, καταλήγουν να κρίνουν τις πράξεις των ηρώων, να συμμετέχουν ενεργά και στο τέλος να αποτελούν κομμάτι της ειρηνικής διαδήλωσης με την οποία ο λαός της Σαρτουρίας εκθρονίζει τον ακατάλληλο μονάρχη. H μεγάλη αξία αυτής της ιστορίας, δεν βρίσκεται τόσο στο ότι ένα νέο κορίτσι αποκαλύπτει την πλάνη στην οποία έχουν οδηγηθεί οι ήρωες της ιστορίας, αλλά στις λεπτομέρειες με τις οποίες περιγράφεται πώς μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων, ωθούμενη από φόβο, συμφέρον και ιδιοτέλεια, συναινεί σ' ένα ψέμα και ρυθμίζει τη συμπεριφορά της σύμφωνα με αυτό.
Σε όλες τις εκδηλώσεις Είσοδος Ελεύθερη
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν στις 6 και 7 Ιουλίου. Θα εκδοθούν σχετικά δελτία τύπου.

Χθες, 26 Ιουνίου η βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κοζάνης, «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» και ένα κουαρτέτο από τους Ricercati με τον Παναγιώτη Δημόπουλο, παρουσίασαν βυζαντινούς ύμνους οι πρώτοι, και ύμνους και τραγούδια από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση οι δεύτεροι σε συναυλία που δόθηκε στην Αγία Κυριακή. Δυστυχώς η βροχή δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στη Βυζαντινή Βασιλική της Καστροπολιτείας Σερβίων, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας