Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Το facebook μπορεί να σε προδώσει

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
 «Κοίτα τι κάνω! Χωρίς χέρια ποδήλατο» φωνάζαμε μικροί, κάνοντας επίδειξη ικανοτήτων με τέτοια αποκοτιά που μόνο η παιδική ηλικία μπορεί να δικαιολογήσει. Τότε δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι κάναμε έμενε αναγκαστικά στον κύκλο των ανθρώπων που το είχαμε εκμυστηρευτεί ή υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες.

Κάποιοι επιλέγουν να κουβαλούν για πάντα μαζί τους την παιδική τους ηλικία και μέσω του facebook πλέον να «κοκορεύονται» για επιτεύγματά τους…
Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στην Ισπανία φαίνεται ότι ήταν ένας από αυτούς και όπως έγραψε η El Pais συνήθιζε να ποστάρει φωτογραφίες από το ταχύμετρο του τρένου, για να δείξει στους φίλους του τα κατορθώματά του.

Αν ο λογαριασμός ήταν πραγματικός και δεν πρόκειται για κάποια από τις γνωστές κακοήθειες του διαδικτύου, φαίνεται ξεκάθαρα πως το facebook όχι μόνο μπορεί να σε προδώσει, αλλά και γίνει ένας επιβαρυντικός παράγοντας για τη διαχείριση της κρίσης από την ίδια την εταιρεία.
Μετά την El Pais, ο Guardian ανέλαβε να μεταδώσει την είδηση στο διεθνές κοινό, ενώ πλέον δύσκολα, ακόμα κι αν πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό, θα αλλάξει η αρχική εικόνα που θέλει το μηχανοδηγό να δείχνει τέτοια παιδαριώδη συμπεριφορά.
Η εταιρεία των ισπανικών σιδηροδρόμων (RENFE) θα έχει μια δύσκολη μάχη να δώσει για να κρατήσει την αξιοπιστία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας