Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνή "καριέρα" φιλοδοξούν να κάνουν το τζατζίκι, οι Κοζανίτικες χυλοπίτες και το σαλέπι

Ήταν ήδη γνωστές στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά τώρα φιλοδοξούν να αποκτήσουν μία πιο μόνιμη σχέση μαζί τους, βρίσκοντας τη θέση τους στο καθημερινό τραπέζι κάθε Ευρωπαίου. Ο λόγος για διάσημες ελληνικές γεύσεις, που σκοπεύουν να "εγκατασταθούν" στα πιάτα των καλύτερων ευρωπαϊκών εστιατορίων, αλλά και στα νοικοκυριά των Ευρωπαίων.


Η τυροσαλάτα, το τζατζίκι, οι υψηλής ποιότητας ελιές και το λάδι της ελληνικής γης, οι Κοζανίτικες χυλοπίτες, το τσάι του βουνού και το σαλέπι που παρασκευάζονται στη Δυτική Μακεδονία, μαζί με τα φημισμένα ροδάκινα του Βελβεντού, τα όσπρια, τα μπαχαρικά και τα κριτσίνια που φτιάχνουν και συσκευάζουν εταιρείες της περιοχής, ξεκινούν τη διεθνή τους "καριέρα", από τη δημοφιλή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga, που πραγματοποιείται φέτος στην Κολωνία, από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου και πρόκειται να δεχθεί περί τους 100.000 επισκέπτες.

Ειδικότερα, οι εν λόγω εταιρείες, συμμετέχουν σε αποστολή στη Γερμανία, που διοργανώνουν η αντιπεριφέρεια Κοζάνης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, διεκδικώντας ένα "διαβατήριο" εξαγωγών στις ευρωπαϊκές αγορές.

"Επτά εταιρείες επιλέχθηκαν για την αποστολή με κριτήριο την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους και τη δραστηριοποίησή τους στον εξαγωγικό τομέα" ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, κ. Γιάννης Σόκουτης, κάνοντας επίσης λόγο για πιλοτική αποστολή, τα αποτελέσματα της οποίας θα αξιολογηθούν ώστε να ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα βήματα.

Της επιλογής των εταιρειών προηγήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος, στην οποία ανταποκρίθηκαν εταιρείες από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.

Από την αντιπεριφέρεια και το Επιμελητήριο, διευκρινίζεται ότι η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλους κλάδους επαγγελματικής δραστηριότητας, με κοινή προοπτική την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας