Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Aπαγορεύεται η καύση ξυλοκάρβουνου!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η σημαντική, από κάθε άποψη, πρωτοβουλία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για τη δωρεάν διάθεση ποσότητας ξυλοκάρβουνου σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες της περιοχής, μετά και το έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2013, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Αλβανός! Σύμφωνα με αυτό, η καύση ξυλοκάρβουνου απαγορεύεται ρητά, μετά και την απόφαση του Υπουργείου για τα επιτρεπόμενα είδη καύσης.
Όπως τονίζει ο κ. Αλβανός, στο έγγραφο που αποκαλύπτει ο «Πρωινός Λόγος»,

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή τις δηλώσεις σας τόσο στα τοπικής όσο και σε εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, περί δωρεάν διανομής στους κατοίκους του Δήμου σας «ξυλοκάρβουνου» μετά από σχετική συμφωνία του Δήμου σας με τις ΜΕΤΕ Α.Ε. και ΛΑΡΚΟ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της (6) σχετικής, για τις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης κτιρίων τα μόνα επιτρεπόμενα καύσιμα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης ή κίνησης, τα αέρια καύσιμα καθώς και τα καύσιμα στερεής βιομάζας (pellets, πυρηνόξυλο, wood-chips και άλλα). Τα ορυκτά στερεά καύσιμα (λιγνίτης, κάρβουνο, ξυλίτης κ.λπ.) δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω επιτρεπόμενα είδη καυσίμων. Η χρήση τους στις εγκαταστάσεις θέρμανσης αποτελεί παράβαση της (7) σχε­τικής και επισύρει τις κυρώσεις των άρθρων 28, 29, και 30 του Ν. 1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύ­ει».
Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού βρισκόταν χθες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα και δεν είχε παραλάβει το σχετικό έγγραφο, ώστε να τοποθετηθεί και δημόσια για την αιφνίδια αυτή εξέλιξη.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ,ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠ ΤΣΑΝΕΛ, ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΝ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΒΑΝΟ ΠΡΟ'Ι'ΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΟΥ. ΖΗΤΑΤΕ Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΗ ΤΟ 'ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ; ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΤΕ ΩΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ , ΠΑΝΤΑ ΦΤΕΓΕΙ ΑΛΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕ΄΄΄΄΄΄ ΟΧΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ. Π.Χ. ΜΕΤΕ Α.Ε. ΚΑΙ ΛΑΡΚΟ.ΣΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ..../////

Ανώνυμος είπε...

Καλά η μέθοδος του Κωνσταντόπουλου είναι πολύ γνωστή.Κάνει την μαλακία και μετά βγαίνει και λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν.Τι κάνει ο Τάκης με το έγγραφό του;Προσπαθεί να τον προστατέψει και τίποτε άλλο.Και αυτός επειδή δεν ξέρει το νόμο εκτοξεύει κατηγορίες κατά του Τάκη.Κωνσταντόπουλε κάτι δεν πάει καλά τελευταία.Ολα όσα κάνεις σου γυρίζουν ανάποδα.Καλό είναι να ζητάς και κανένα συγνώμη και όχι μόνο από τους Βελβεντινούς.Μην θεωρείς ότι οι Σερβιώτες είναι ντουβάρια.Τάκη ψηλά το κεφάλι.Κάνε αυτό που πρέπει άλλωστε εσύ δεν κυνηγάς ψήφους.

Ανώνυμος είπε...

Το να διοικεις και να εισαι αλαζων ειναι επικινδυνο κ. δημαρχε!

ΑΚΠΠ (Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε δίνουμε τα Εύσημα στο Δήμαρχο στην Πρωτοβουλία του να βοηθήσει τις συγκεκριμένες οικογένειες να τους γράψει όλους εκεί που και ΕΜΕΙΣ τους γράφουμε.
Ο Αλβανός και κάθε Αλβανός αν έχει τα κότσια να στείλει το χαρτί στη ΔΕΗ , η μαγκιά του εκεί θα φανεί, αλλιώς για συνέλθει ας κάνει ΤΟΥΜΠΕΣ μια δυό χίλιες δεκατρείς και μία.
Όσο για τους πιό πάνω το κούρασαν πολύ το δεξί χέρι, ας το παίξουν με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν δημοσιεύετε όλα τα σχόλια??? μήπως τα λογοκρίνει ο Δήμαρχος????

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας με το μαγαζάκι του εδώ μέσα. Κάποιος να ασχοληθεί με την ουσία δε βρίσκεται; Γιατί απαγορεύεται η καύση ξυλοκάρβουνου δεν αναρωτιέται κανείς; Δημήτρη (Αλβανέ) περιμένω απάντησή σου (επί του προκειμένου εννοείται) που θα είναι και απάντηση στις συκοφαντικές κατηγορίες προς το πρόσωπό σου από την πλευρά και το περιβάλλον του Δημάρχου. Καλός ο Ευαγγελάτος και οι προβολές, αλλά το να παίζεις με θέματα υγείας, πέρα από ανεύθυνο, είναι και επικίνδυνο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά 9:27 ξέρουμε τι συμβαίνει με την καύση, αλλά που το μεταφέρουν αυτό το κάρβουνο και τι το κάνουν;
Μη μου πεις ότι σ' αυτούς υπάρχει το δημόσιο συμφέρον.
Σκέψου να ήσουν στη θέση αυτών των οικογενειών , δεν μπορείς όμως να πάρεις την θέση τους, δεν σε αφίνει η εμπάθεια σου

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τη συζήτησή σας. Το κάρβουνο απαγορεύεται. Τελεία και παύλα.
Και όσοι αφελείς δεν καταλαβαίνουν τους λέω ότι δεν είναι ούτε νομοθέτες ούτε επιστήμονες περιβαλλοντολόγοι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;
ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το όριο των 120 στην Εθνική τελεία και παύλα, αλλά εκεί βιαζόμαστε

Αλβανός Δημήτρης είπε...

Σε απάντηση όλων των παραπάνω σχολίων θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω :
1. Δεν ασκώ πολιτική, δεν είμαι πολιτικός και δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα κανενός.
2. Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν θα διαθέσει "ξυλοκάρβουνο", αλλά ορυκτό καύσιμο λιγνίτη-ξυλίτη που παράγεται απο τα ορυχεία της περιοχής Σερβίων, το οποίο μπορεί να καεί σε μεγάλες εγκαταστάσεις κάυσης με προϋποθέσεις, μετά την λήψη των απαιτούμενων μέτρων (φίλτρα κ.λ.π.).
3. Το έγγραφο προς τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού ήταν καθαρά υπηρεσιακό και όχι προσωπικό και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα με σκοπό την αποτροπή μη σύννομων ενεργειών απο τους πολίτες του Δήμου,
4. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει κατώφλι ασφαλείας για την υγεία, όσον αφορά τις συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων. Ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία, επειδή εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες και έχουν βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία. Συγκεκριμένα προκαλούν κρίσεις άσθματος, λοιμώξεις του αναπνευστικού και επιδείνωση της κατάστασης σε άτομα με καρδιακή ή αναπνευστική νόσο. Οι πλέον ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, είναι παιδιά και ηλικιωμένοι.
5. Δεν έγινε πέρυσι επίσημη ανακοίνωση απο τον Δήμο για διάθεση "ξυλοκάρβουνου" (λιγνίτη) και συνεπώς δεν γνώριζε η Δ/νση Περιβάλλοντος την διάθεση του. Όσοι έλεγχοι έγιναν, ήταν μετά απο καταγγελίες πολιτών.
6. Όσον αφορά τους ελέγχους στην ΔΕΗ, έχουν γίνει περισσότεροι έλεγχοι απο οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ΠΕ Κοζάνης και έχουν επιβληθεί πρόστιμα πλέον του 1,500.000 Ευρώ.
7. Σε κάθε περίπτωση η Δημόσια Διοίκηση εφαρμόζει τους νόμους και δεν νομοθετεί.
8. Οι επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον δεν αποτιμώνται πάντα με οικονομικά κριτήρια, εμείς και τα παιδιά μας ζούμε σ'αυτήν την περιοχή και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον αέρα που αναπνέουμε.
8. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, δεδομένου ότι το πρόβλημα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση του φαινομένου είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι η επιλογή του τρόπου θέρμανσης των νοικοκυριών επηρεάζει άμεσα τις εκπομπές σωματιδίων. Είναι αποδεδειγμένο ότι η επιλογή του κατάλληλου είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αιωρουμένων σωματιδίων.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης Αλβανός
Προίστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αλβανός Δημήτρης είπε...

Σε απάντηση των παραπάνω σχολίων θα ήθελα να σας ενημερώσω :
1. Δεν ασκώ πολιτική, δεν είμαι πολιτικός και δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα κανενός.
2. Το έγγραφο προς τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού ήταν καθαρά υπηρεσιακό και όχι προσωπικό και είχε σκοπό την ενημέρωση των δημοτών και του Δήμου για την αποφυγή μη σύννομων ενεργειών.
3. Το ορυκτό καύσιμο (λιγνίτης-ξυλίτης) που παράγεται από τα ορυχεία της πε-ριοχής δεν είναι ξυλοκάρβουνο και μπορεί να καεί σε εστίες μεγάλης καύσης με προϋποθέσεις (φίλτρα κ.λ.π.).
4. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει κατώφλι ασφα-λείας για την υγεία, όσον αφορά τις συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδί-ων. Ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία, επειδή εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες και έχουν βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία. Συγκεκριμένα προκαλούν κρίσεις άσθματος, λοιμώξεις του αναπνευστικού και επιδείνωση της κατάστασης σε άτομα με καρδιακή ή αναπνευστική νόσο. Οι πλέον ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, είναι παιδιά και ηλικιωμένοι.
5. Όσον αφορά τον έλεγχο της ΔΕΗ, είναι δραστηριότητα που έχει ελεχθεί πε-ρισσότερο από κάθε άλλη στην ΠΕ Κοζάνης και έχουν επιβληθεί πρόστιμα πέραν του 1.500.000 Ευρώ.
6. Για την περυσινή διάθεση λιγνίτη δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Δή-μου, και συνεπώς δεν γνώριζε η Δ/νση Περιβάλλοντος το γεγονός. Όσοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ήταν μετά από καταγγελία.
7. Ήδη το φαινόμενο της αιθαλομίχλης και της έντονης οσμής έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή και ακόμα δεν άρχισε ο Χειμώνας. Η εξασφάλιση καθαρού αέρα για μας και τα παιδιά μας είναι υποχρέωση όλων μας
8. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, δεδομένου ότι το πρόβλημα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
9. Η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση του φαινομένου είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι η επιλογή του τρόπου θέρμανσης των νοικοκυριών επηρεάζει άμεσα τις εκπομπές σωματιδίων. Είναι αποδεδειγμένο ότι η επιλο-γή του κατάλληλου είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης συνεισφέρει ση-μαντικά στη μείωση των εκπομπών αιωρουμένων σωματιδίων.
10. Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση εφαρμόζει τους νόμους και δεν νομοθετεί.
11. Η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης Αλβανός
Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανώνυμος είπε...

Η υγεία πρέπει να προηγείται σε σχέση με τις άμετρες καταναλωτικές μας συνήθειες.
Πίσω από τους φτωχούς κρύβονται και πολλοί εύποροι οι οποίοι καταναλώνουν είκοσι τόνους κάρβουνο το χειμώνα απλά επειδή λέει κοστίζει μόνο χίλια ευρώ.
Ο Δήμαρχος αν σκέφτεται ψηφοθηρικά ας το δει και από την άλλη πλευρά. Δήμαρχε εκτός από τους καταναλωτές κάρβουνου σε ψηφίζουν και πολλοί άλλοι που νοιάζονται για την υγεία των παιδιών τους.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε, ήταν προσόν να παραδέχεσαι το λάθος σου, ενώ τώρα … μοιράζουμε ξυλοκάρβουνο.

Κείμενα επί κειμένων, ερωτήσεις και ανταπαντήσεις, για ένα θέμα που προέκυψε μετά την επιστολή που στάλθηκε στο Δήμαρχο για την απαγόρευση της καύσης ξυλοκάρβουνου.
Τι έλεγε αυτή η επιστολή; Απλά ενημέρωνε τη δημοτική αρχή ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η καύση του ξυλοκάρβουνου σε λέβητες κεντρικής θέρμανσης και ουσιαστικά προσπαθούσε να προστατεύσει τον Δήμαρχο μετά την παρουσία του σε τηλεπαράθυρα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, στα οποία ειρήσθω εν παρόδω, παρουσιαζόταν ωσάν ο μεσσίας, που θα έσωζε τους δημότες του από τον αδυσώπητο δυτικομακεδονικό χειμώνα και φυσικά ήταν το παράδειγμα για όλους τους τοπικούς άρχοντες.

Που βρίσκεται το μεμπτό και ο (πολιτικός) δόλος λοιπόν από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Περιφέρειας;
Αντί να ευχαριστήσουν τον υπάλληλο, που τους προστάτεψε από την παρανομία, να σταματήσουν τις φανφαρονικές τηλεπαρουσίες και να βρουν άλλο τρόπο να βοηθήσουν τους δημότες τους, επέλεξαν το δρόμο της συκοφάντησης, σαν κακομαθημένα παιδάκια που τους χαλάνε το παιχνίδι ή σαν την κακοφορμισμένη συγκυβέρνηση, που αδυνατεί να καταλάβει την αντίδραση του κόσμου, αφού όσα κάνει τα κάνει για το καλό το δικό τους και της πατρίδος …

Και ας έρθουμε στην ουσία. Γνωρίζουν άραγε στη δημοτική αρχή, πόσοι από τους δικαιούχους δημότες θα χρησιμοποιήσουν το ξυλοκάρβουνο σε λέβητες κεντρικής θέρμανσης και πόσοι σε σόμπες και τζάκια; Γνωρίζουν την επικινδυνότητα καύσης του σε εσωτερικό χώρο; Δηλαδή, δεν μας φτάνει ο καρκίνος από τη ΔΕΗ, πρέπει να τον φέρουμε και μέσα στα σπίτια μας; Δεν είναι υποχρεωμένοι οι τοπικοί άρχοντες να προασπίζουν πρώτα την υγεία των δημοτών τους; Είναι γνωστή η έλλειψη ενημέρωσης και υγειονομικής πρόνοιας από την απρόσωπη κεντρική ηγεσία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και η δημοτική αρχή πρέπει να πράττει το ίδιο, επιδεικνύοντας, τουλάχιστον, επικίνδυνη ανευθυνότητα.

Είμαι σίγουρος ότι η πρόθεση του Δήμου ήταν ανθρωπιστική και απέβλεπε στη βοήθεια προς τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με σχεδιασμό και πραγματική προσπάθεια.
Όταν σύσσωμη η ηγεσία της ΚΕΔΕ συμπορεύεται με τις μνημονιακές πολιτικές (οι κατά καιρούς φωνούλες είναι για τα προσχήματα) και ωσάν προσκυνημένοι υπήκοοι συνωστίζονται στα επικυριαρχικά κελεύσματα του Μερκελοφούχτελ, που να βρουν χρόνο για τις ποταπές ανάγκες των φτωχών δημοτών, πως θα ασχοληθούν σε μια συντονισμένη και προγραμματισμένη προσπάθεια για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του «πομνίου» τους;

Οι Δήμοι δεν είναι κεντρική εξουσία, δρουν μέσα στους πολίτες, έχουν άμεση αντίληψη των αναγκών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και δε δικαιολογείται η «νίπτω τα χείρας μου» στάση τους απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα, προϊόν της οποίας είναι και η επιστροφή στην προ δεκαετιών κατάσταση με την καύση ξυλοκάρβουνου και όχι μόνο.
Έχει δύναμη πίεσης η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει δυνατότητα παρέμβασης, έχει και τα μέσα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, δέχεται, σχεδόν αμαχητί,τη συνεχή υποβάθμισή της από τους πολιτικούς προϊσταμένους της.
Αντί λοιπόν να κατηγορεί υπαλλήλους που κάναν τη δουλειά τους, και να αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών, καλά είναι να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να συστρατευθεί μαζί με το λαό για την ανατροπή αυτής της πολιτικής φτωχοποίησης και καταδυνάστευσης του λαού μας.

Υστερόγραφο: Ας σταματήσει επιτέλους η λασπολογία. Ο κόσμος κατάλαβε πολύ καλά τι πραγματικά έγινε, και πιστέψτε με, θα εκτιμήσει την αναγνώριση της απρονοησίας, θα καταλάβει ότι η «γκάφα» έγινε με καλή πρόθεση και σε μια προσπάθεια υποστήριξης στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Το Προφίλ μας