Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ολη η διαδικασία για να εισπράξουν οι δικαιούχοι το επίδομα θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης από 210 έως και 1.050 ευρώ μπορούν να λάβουν εντός 20 ημερών από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, 580.000 νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Οπως αναφέρει και το euro2day η ειδική εφαρμογή «άνοιξε» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και η διαδικασία υποβολής της αίτησης πάντως είναι απλή.
Αν πρόκειται για πιστοποιημένους χρήστες, αρκούν οι προσωπικοί κωδικοί, αν όχι, ο φορολογούμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει ως κωδικό χρήστη τον ΑΦΜ του και ως κωδικό πρόσβασης (password) τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκκαθαριστικού δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων πέντε ετών.
Βήμα βήμα η αίτηση

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, ο φορολογούμενος επιλέγει στην πρώτη σελίδα την εφαρμογή «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης» πληκτρολογεί τους κωδικούς και στη συνέχεια έχει δύο επιλογές: είτε να υποβάλλει «Αίτηση Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων» είτε να συμπληρώσει τα στοιχεία δικαιούχων επιδόματος σε πολυκατοικίες, εφόσον είναι διαχειριστής/εκπρόσωπος πολυκατοικίας (επιλογή «Διαχειριστής- Εκπρόσωπος Πολυκατοικίας).
Στην πρώτη επιλογή, εμφανίζεται στην οθόνη το εξής μήνυμα: «πατήστε για να συμπληρώσετε την αίτησή σας και να την υποβάλετε. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί θα λάβετε απάντηση με τα λίτρα πετρελαίου που αντιστοιχούν στην κατοικία σας, διαφορετικά θα σας επιστραφούν οι λόγοι απόρριψης της αίτησης. Εάν εγκριθεί και έχετε ήδη λάβει μέρος του επιδόματος θέρμανσης από προηγούμενες αιτήσεις, το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στη νέα κατοικία αφού επανϋπολογιστεί με βάση το ποσοστό του επιδόματος που έχετε ήδη λάβει».
Με την προειδοποίηση ότι η υποβολή αναληθών στοιχείων επισύρει κυρώσεις, οι φορολογούμενοι καλούνται αρχικά να δηλώσουν αν επιθυμούν προκαταβολή και στη συνέχεια στοιχεία που αφορούν:
1. Αν η κατοικία ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση.
2. Τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
3. Τη διεύθυνση κατοικίας.
4. Την επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα.
5. Αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη απαιτείται και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή.
6. Αν η κατοικία έχει παραχωρηθεί δωρεάν, ο ΑΦΜ του παραχωρούντος και το ονοματεπώνυμό του.
7. Ο IBAN του τραπεζικού λογαριασμού επιστροφών και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού.
8. Email επικοινωνίας.
9. Τηλέφωνο οικίας.
10. Κινητό τηλέφωνο.
iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Pos tha paro epidoma thermansis, petrelaioy, an den paragilo petrelaio???

Το Προφίλ μας