Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Με μεγάλη προσέλευση πολιτών της Εορδαίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης ¨ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ¨.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε   η προβολή του Ντοκιμαντέρ του ¨Το Ολοκαύτωμα της μνήμης¨, με συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών και έντονη παρουσία της νεολαίας.
Ακολούθησε δημιουργική συζήτηση με τον δημιουργό και μαχόμενο δημοσιογράφο Στέλιου Κούλογλου με έναν εντυπωσιακό αριθμό πολιτών να παίρνει τον λόγο, υποβάλλοντας ερωτήματα ή κάνοντας τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα του Ντοκιμαντέρ.

Η επιλογή της συγκεκριμένης εκδήλωσης από την Δημοτική Κίνηση ¨ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ¨ έγινε μα αφορμή την ημερομηνία αποχώρησης  των γερμανικών στρατευμάτων από την Θεσσαλονίκη αλλά και από το ίδιο το θέμα του Ντοκιμαντέρ που αφορά την ιστορική μνήμη και τα εγκλήματα των ναζί απέναντι στην χώρα μας.
Η Εορδαία του Ολοκαυτώματος των Μαρτυρικών Χωριών της που ήταν από τους πρώτους θύλακες αντίστασης στην χώρα μας, φέρει την βαριά μνήμη της ιστορίας που ακόμη δεν βρήκε την επίσημη δικαίωσή της.
Καμία Δημοτική Αρχή δεν άνοιξε το θέμα της ιστορικής καταγραφής αυτής της θυσίας και της δικαίωσης αυτού του μαρτυρίου, όχι μόνο σαν επίσημη καταγραφή της ιστορίας, αλλά και εγείροντας το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, συμμετέχοντας στο διεκδικητικό κίνημα που δεκαετίες τώρα συναντά την άρνηση των διαδοχικών κυβερνήσεων.
Αντ΄ αυτού και η Δημοτική αλλά και η Περιφερειακή Αρχή ¨δειλοί άβουλοι και μοιραίοι¨ έχουν εμπλακεί τελευταία στα ¨θεσμικά ¨διλλήματα για την συμμετοχή της ΧΑ στις επετειακές εκδηλώσεις.
Για εμάς δεν έχουν θέση τα ¨θεσμικά¨ διλλήματα.
Ούτε οι ανιστόρητες θεωρίες των δύο άκρων.
Το άκρο είναι ένα,  είναι οι νεοναζί επίγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών και φύτρωσε στο ¨λίπασμα¨  των μνημονίων.
Αυτό το άκρο δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία.
Όπως δεν έχει θέση και ο καθημερινός εκφασισμός, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις σε βάρος των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας της ιστορίας του τόπου της και να λειτουργήσει διαπαιδαγωγικά απέναντι στους νέους ανθρώπους για να καταπολεμηθεί η βία και το μίσος.  
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Δημοτική Κίνηση ¨ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας