Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

“Γράμμα από τη φυλακή” έστειλαν οι ληστές του Βελβεντού

Δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία της δίκης, επικρίνουν την επιλογή των αιθουσών των φυλακών Κορυδαλλού και δηλώνουν ενωμένοι παρά τη διαφορετική τακτική που θα ακολουθήσουν οι έξι που έχουν συλληφθεί για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης που από την αντιτρομοκρατική αποδίδεται σε ενέργεια για την ενίσχυση του τρομοκρατικού ταμείου των “Πυρήνων”. Οι έξι συλληφθέντες αναφερόμενοι στη δίκη που ξεκινάει στις 29 Νοεμβρίου στις αίθουσες των φυλακών Κορυδαλλού μιλούν για μια προσπάθεια της αστυνομίας να μειώσει τον κίνδυνο κατά τη μεταγωγή του αλλά και να στοχοποιήσει πιθανούς υποστηρικτές τους.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους που δημοσιεύεται στο Indymedia
“Ήταν μόνιμος βραχνάς το ζήτημα της αλληλεγγύης που προέκυπτε με τις υποθέσεις αναρχικών όπου οι μπάτσοι κάθε κατηγορίας, ΜΑΤ, ασφαλίτες, αντιτρομοκρατικάριοι, πασχίζουν να γεμίσουν τις αίθουσες μήπως κι έτσι εμποδίσουν την έκφρασή της. Μπροστά στην αποτυχία όμως, των πρακτικών αυτών και με εμφανή την ανησυχία τους για το πόσο "ασφαλείς" θα είναι οι μεταγωγές τους (από τις φυλακές στα δικαστήρια) μεγάλου αριθμού αναρχικών, βρήκαν τη λύση και στα δύο προβλήματα με τις ειδικές αίθουσες δικαστηρίων (δύο προς το παρόν) που βρίσκονται μέσα στις γυναικείες φυλακές.
Είναι εμφανές ότι η αλλαγή της αίθουσας δικαστηρίου από το Εφετείο στις φυλακές ήταν αποτέλεσμα συμψηφισμού των δύο παραπάνω λόγων. Απ΄τη μία η ελάχιστη δυνατόν έκθεση σε επίπεδο μεταγωγής και απ' την άλλη το φακέλωμα όλων των αλληλέγγυων που θα επιλέξουν να μπουν στην αίθουσα.”
Οι έξι προσπαθούν να προλάβουν πιθανά σχόλια για τη διαφορετική στάση που θα τηρήσει ο καθένας από αυτούς στη δίκη αναφέροντας πως “οι ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ που μας ενώνουν, τα κοινά μας οράματα για ελευθερία, τα ονειρά που σκαρώνουμε παρέα δεν πρόκειται να υπονομευτούν από κανενός τύπου διαχωρισμό όσον αφορά την στάση απέναντι στο δικαστήριο ή ακόμα των διαφορετικών κατηγοριών που βαραίνουν εμάς.
Το ότι κάποιοι από εμάς θα έχουν δικηγόρους σε αυτή τη δίκη για παράδειγμα ενώ κάποιοι άλλοι όχι, το ότι κάποιοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της ληστείας ενώ κάποιοι άλλοι όχι δεν αποτελούν λόγο διάσπασης της κοινότητας αγώνα που μας κρατάει όρθιους πίσω απ' τα τείχη.”
Την επιστολή υπογράφουν οι Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μπουρζούκος, Δημήτρης Πολίτης και Νίκος Ρωμανός.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας