Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Κινητοποιούμαστε γιατί τα οξυμένα προβλήματα μας πλέον κυριολεκτικά μας πνίγουν. Κάθε ανάπηρος σήμερα και η οικογένεια του έρχεται αντιμέτωπος με το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας που αγγίζει το 95% με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, ενώ οι ελάχιστοι πλέον εργαζόμενοι βιώνουν τις άγριες μειώσεις στους μισθούς. Παράλληλα με τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουμε από τα επιδόματα(όσοι παίρνουμε), με 300?(!!!) δηλαδή το μήνα πρέπει να πληρώσουμε όχι μόνο για την διαβίωσή μας αλλά και για τις απαραίτητες εξετάσεις, τις θεραπείες και τα φάρμακα.
Επιδόματα που η κυβέρνηση με βάση τις προτάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ θέλει να τα πετσοκόψει στο μισό και στους μισούς μέχρι το 2015.
 Με πρόσχημα την κρίση, ΕΕ, κυβέρνηση και επιχειρηματίες αξιοποιούν την ανεργία για να τσακίσουν τα Οι άνεργοι στη χώρα μας φτάνουν το 1.500.000 και οι ανάπηροι δεν καταμετρούνται σε αυτούς, εμείς και οι οικογένειες μας έχουμε φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Στα σπίτια μας δύσκολα βρίσκεις εργαζόμενο, καθώς κανείς δεν παίρνει ανάπηρους εργαζόμενους  και άτομα που φροντίζουν συγγενή ΑΜΕΑ και χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις στον εργασιακό χώρο, συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας, άδειες και ωράριο με βάση τις ανάγκες όταν μπορεί να ξεζουμίζει εργαζόμενους αρτιμελής με 400? μισθό, ωράριο λάστιχο. Οι ανάπηροι και οι γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ ουσιαστικά αποκλείονται ακόμα και από τα  5μηνα ανακύκλωσης της ανεργίας, αφού δεν μοριοδοτούνται. Αυτή είναι η ανάπτυξή που προωθεί η κυβέρνηση, εργαζόμενους σκλάβους και ΑΜΕΑ στο Καιάδα.
Τα ΑΜΕΑ δεν είναι τεμπέληδες, ούτε μαϊμούδες όπως κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ προβάλλουν, και όσοι είναι μαϊμούδες τους γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες γιατί είναι δικά τους κατασκευάσματα για την εκλογική τους πελατεία.

Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Απαιτούμε δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους, μόνιμη και σταθερή, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητές μας.
 Αγωνιστικά διεκδικούμε:
  • Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με μόνιμη, σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους.
  • Να προσλαμβάνονται όλοι οι ανάπηροι με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση, επαγγελματική ή γενική, τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ.
  • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για βαριά ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και 100% απορρόφηση των προϊόντων τους με ευθύνη του κράτους.
  •  Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
  • Κανένας ανασφάλιστος ΑΜΕΑ, αυτός η οικογένειά του. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  •  Όχι στο νέο χαράτσι για τα φάρμακα. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα.
  • Πάγωμα όλων των δανείων προς τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες ΑΜΕΑ των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό ή σταθερό τηλέφωνο επειδή δεν έχει να πληρώσει.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 € για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, παίρνουμε μέρος μαζικά στη μεγάλη παν-αναπηρική συγκέντρωση την Τρίτη στις 3 του Δεκέμβρη για την παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, μέρα αγώνα και διεκδίκησης. 
Στην ενότητα η δύναμη
Στον αγώνα η νίκη
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας