Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Καμίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το δήμο Αθηναίων

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει συζήτηση με κανένα κόμμα, αλλά «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι ευπρόσδεκτα, εάν στηρίξουν την υποψηφιότητά του».
Σημείωσε ότι έχει άριστες σχέσεις με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, ότι σέβεται απόλυτα τις λειτουργίες τους και ότι επιδίωξή του είναι οι ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις.
Ερωτώμενος από δημοσιογράφο εάν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λιτά «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στα κόμματα του συνταγματικού τόξου».
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας δεν σηματοδοτεί και έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, τόνισε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι ανακοινώνει την υποψηφιότητά του εγκαίρως διότι είναι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων.
Σε ερώτηση τι πρόκειται να κάνει στην περίπτωση που δεν εκλεγεί, σημείωσε ότι θα τιμήσει την ψήφο που θα λάβει από τους δημότες και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα ώστε «θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε συναινέσεις εδώ και χρόνια».
Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγή του εκλογικού νόμου, σημείωσε πως αποτελεί πάγια άποψή του ότι «δεν πρέπει να γίνονται ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο ένα χρόνο πριν από τις εκλογές». Γι αυτό, σημείωσε, και ο αναθεωρητικός νομοθέτης έχει προβλέψει η αλλαγή εκλογικού νόμου να ισχύει από τις επόμενες εκλογές εάν ψηφισθεί με αυξημένη πλειοψηφία, διαφορετικά να ισχύει στις μεθεπόμενες εκλογές.
Αιχμές κατά του υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη άφησε ο κ. Καμίνης ερωτώμενος για τη διεύθυνση Αλλοδαπών που στο τέλος του χρόνου θα μεταφερθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όπως είπε, αναφερόμενος σε ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών για διαφθορά στη διεύθυνση Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων, «πρώτη φορά είδα ανώνυμη καταγγελία να αναδεικνύεται από υπουργό χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας