Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας: Ψήφισμα κατά της καταδίκης του Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης



Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες των εργαζομένων, από όπου και αν αυτοί προέρχονται, καταδικάζει απερίφραστα την καταδίκη του Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, Βαγγέλη Δεληολάνη, και εκφράζει, παράλληλα, την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον συνάδελφο συναγωνιστή.

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για καταδίκη του Βαγγέλη Δεληολάνη, με την κατηγορία της παράνομης βίας για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011, σε πέντε (5) μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, προκαλεί έκπληξη και οργή. Η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και οι καταδίκες συνδικαλιστικών στελεχών και απεργών παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε μη δημοκρατικά καθεστώτα.
Με μηνύσεις, δίκες και καταδίκες δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό πνεύμα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Είμαστε στις επάλξεις και αγωνιζόμαστε για το δίκαιο των εργαζομένων, ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος





Δημήτρης Καραθανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας