Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Διάλεξη του επίκουρου καθηγητή Δημήτρη Κόκορη με θέμα «Φιλοσοφία και Λογοτεχνία» στη Δημοτική Χαρτοθήκη

Διάλεξη του επίκουρου καθηγητή Δημήτρη Κόκορη με θέμα «Φιλοσοφία και Λογοτεχνία» στη Δημοτική Χαρτοθήκη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Διάλεξη με θέμα «Φιλοσοφία και Λογοτεχνία: πτυχές μιας σύνθετης σχέσης», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2014, στη Δημοτική  Χαρτοθήκη Κοζάνης, με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Κόκορη.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κόκορης, στο πλαίσιο της διάλεξής του, στόχος του ήταν να αγγίξει κάποιες πτυχές της σύνθετης σχέσης μεταξύ της Φιλοσοφίας και της Λογοτεχνίας.
Δείτε




Ο Δημήτρης Κόκορης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1963. Από το 1991 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλολογία στo Πανεπιστήμιο Κρήτης.  Συμπλήρωση των σπουδών του έκανε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου, με σεμιναριακά μαθήματα και έρευνα που αφορούσαν τη λογοτεχνική θεωρία και κριτική, καθώς και τις σχέσεις ιδεολογίας-λογοτεχνίας. Αναγορεύθηκε διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1995. Τον Ιούνιο του 2010 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. στο γνωστικό αντικείμενο «Νεοελληνική σκέψη: φιλολογικές και φιλοσοφικές διαστάσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας