Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει και καταδικάζει την δικαστική απόφαση σε βάρος του Βαγγέλη Δεληολάνη

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει και καταδικάζει την δικαστική απόφαση σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος της Γραμματείας Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ. συν. Δεληολάνη Βαγγέλη. Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του συναδέλφου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κοζάνης σήμερα 29/1 σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετής αναστολή ούτε τυχαία είναι ούτε μεμονωμένη.
Η δίκη έγινε έπειτα από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συναδέλφου με καταγγελία  από στέλεχος της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» στην αστυνομία για «παράνομη βία!» που ασκήθηκε δήθεν στο πρόσωπο της. Στην πραγματικότητα το στέλεχος της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» επιτέθηκε στην απεργιακή φρουρά των εργαζομένων των σωματείων που περιφρουρούσαν την 48ωρή απεργία της 28/29 Ιούνη το 2011 και στην συνέχεια κάλεσε την αστυνομία για να δηλώσει το αντίθετο.
Η επιχείρηση «Αρβανιτίδης» κατέχει τα πρωτεία στην καταπάτηση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Η παραβίαση του ωραρίου, η απλήρωτη εργασία, τα ρεπό που δεν δίνονται, ο εξαναγκασμός για αγορά προϊόντων από τους εργαζόμενους, η χρέωση ληγμένων προϊόντων, η τρομοκρατία και η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι μερικά από αυτά που βιώνουν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στην καθημερινότητα του μεροκάματου στην συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του συναδέλφου ουσιαστικά ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση καταδικάζει και καταργεί το δικαίωμα που έχει ο κάθε εργαζόμενος στο να απεργεί και να συμμετέχει συλλογικά μέσα από το σωματείο του στην περιφρούρηση της απεργίας. Από την καταδικαστική απόφαση αποσαφηνίστηκε για μια ακόμα φορά ο ταξικός χαρακτήρας της δικαιοσύνης. Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές που ρουφάνε κάθε μέρα το αίμα της εργατικής τάξης - δίκες και καταδικαστικές αποφάσεις για τους πρωτοπόρους εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Το συγκεκριμένο περιστατικό μόνο μεμονωμένο δεν είναι καθώς το τελευταίο διάστημα έχει στηθεί και εξαπολυθεί από την κυβέρνησή και τους καπιταλιστές πλήθος δικαστικών διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων αγωνιστών που στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους. Όταν δεν φτάνουν όλα αυτά προχωράνε στον άμεσο αυταρχισμό όπως έγινε με την απεργία στο εργοστάσιο «Παπουτσάνη», οπού κυβέρνηση και εργοδοσία επιστρατεύσανε τα ΜΑΤ για να σπάσουν την 24ωρη απεργία. Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλείας να εμποδίσει τους εργατικούς αγώνες όπως απαιτούν τα αφεντικά της, καπιταλιστές και Ε.Ε.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη όλων των οικοδομών, προς τον συν. Δεληολάνη Βαγγέλη και προς όλους τους αγωνιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ανά την Ελλάδα που βρίσκονται απέναντι στις δικαστικές αρχές για την συνεπή ταξική τους αγωνιστικότητα. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές, τους μηχανισμούς που τους υπηρετούνε, πως όσοι διώκονται σήμερα δεν είναι μόνοι τους, έχουν στο πλευρό τους όχι μόνο τους οικοδόμους αλλά και όλοι την εργατική τάξη, κάθε τίμιο εργάτη που με αίμα και ιδρώτα βγάζει το ψωμί του.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας