Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Για κλωτσιές!


Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, υπήρχε ένα κόμμα που δεν συμφωνούσε με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εως εδώ κανένα πρόβλημα.
Τι κάνει το καλό αυτό κόμμα;
Φτιάχνει μια «Μαύρη Βίβλο» (σαν εκείνες που έστελνε ο Δημοκρατικός Στρατός στον ΟΗΕ την εποχή του Εμφυλίου...) και αναθέτει στον αρχηγό του να πάει να την επιδώσει στον αρμόδιο επίτροπο.   
Μες στην καλή χαρά λοιπόν ξεκινάει ο αρχηγός να πάει τη «Μαύρη Βίβλο» στα σωστά χέρια.
Στην αρχή πολλοί φοβήθηκαν ότι είναι γραμμένη στα ελληνικά και δεν θα την καταλάβει κανείς, αλλά έκαναν λάθος. Η «Μαύρη Βίβλος» ήταν στα αγγλικά - έστω και όχι ακριβώς στα αγγλικά που μιλούν οι Αγγλοι...
Ο επίτροπος παρέλαβε το πεσκέσι και ενθουσιάστηκε τόσο που παρεμπιπτόντως ρώτησε τον αρχηγό αν επιμένει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ουδείς έμαθε έκτοτε νεότερα για τη «Μαύρη Βίβλο». Κάποιοι στοιχηματίζουν ότι παραπέμφθηκε στην υπηρεσία ανακύκλωσης του Στρασβούργου.
Ο αρχηγός όμως δεν σταμάτησε εκεί.  Παρουσιάστηκε και στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που έχει αναλάβει την αξιολόγηση της πολιτικής με την οποία δηλώνει αντίθετος.
Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν Εξεταστική Επιτροπή - έτσι είπε στην ελληνική Βουλή... Αλλά το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει τέτοιες επιτροπές, εξού και η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου περνάει απαρατήρητη.
Ουδέποτε κοινοποιήθηκε τι είπε και τι άκουσε στην Επιτροπή. Αλλά έναν μήνα αργότερα έκανε φασαρία όταν ανεβλήθη η επίσκεψή της: την είχε εκλάβει περίπου ως Επιτροπή Δίωξης του Μνημονίου και της Τρόικας.
Τελικά, βεβαίως, η Επιτροπή ήρθε.
Μιλώντας στην ελληνική Βουλή, ο επικεφαλής της (και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου) αποκάλυψε ότι ο αρχηγός τη μία ώρα που έμεινε μαζί τους ούτε είπε κάτι ούτε απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν.
Οι βουλευτές του αρχηγού που τον άκουγαν δεν αντέδρασαν. Κι αυτό επειδή ο μεταφραστής μπέρδεψε το όνομα του αρχηγού με... την Κύπρο!..
Πράγμα που σημαίνει ότι οι βουλευτές του αρχηγού συμπέραναν πως η Επιτροπή είχε καλέσει και ρωτούσε την Κύπρο αλλά η Κύπρος τάφος, δεν της πήραν λέξη!
Αργότερα, βεβαίως, συνειδητοποίησαν ότι ο επικεφαλής δεν εννοούσε την Κύπρο αλλά τον αρχηγό τους κι έγιναν έξαλλοι που τον έδωσε στην ψύχρα.
Τότε κατάλαβαν ότι ο «διώκτης του Μνημονίου» δεν είναι τελικά παρά μια δεξιάντζα του κερατά και ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος απείλησε: «Θα τον πλακώσω στις κλωτσιές!»
Μη φοβάστε, όμως!
Αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια και όχι σε κάποια πραγματική χώρα με πραγματικούς πολιτικούς. Είμαι βέβαιος ότι ο μαρτυριάρης δεξιός γλίτωσε τις κλωτσιές.
Κι έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας