Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου σε πέντε σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης

Τα πέντε σχολεία του Δήμου Κοζάνης που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για το τοπικό Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Κοβεντάρειου.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης, το 1ο ΕΠΑΛ- 1ο ΣΕΚ Κοζάνης, το2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, το Γυμνάσιο Καπνοχωρίου και ο παιδικός σταθμός «Στρουμφάκια»,
βραβεύτηκαν  από το Δήμο Κοζάνης, καθώς ενσωμάτωσαν την ιδέα της αειφορίας, σε διάφορους τομείς όπως η μαθησιακή διαδικασία, ο μετακινήσεις από και προς το σχολείο, καθώς στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης, για την μεγάλη διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τη σχολική χρονιά 2012-2013, στην κατηγορία ειδικών σχολείων, όπου κατέλαβε την 3η θέση.



Αξίζει να σημειωθεί πως τo Βραβείο Αειφόρου Σχολείουείναι η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε το συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της ελληνικής εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στόχο έχει το συνολικό «πρασίνισμα» του σχολείου. Τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων στον παιδαγωγικό, τον κοινωνικό και οργανωτικό, καθώς και τον περιβαλλοντικό τομέα.
Για κάθε ένα από τους τομείς αυτούς υπάρχουν συγκεκριμένοι «δείκτες» ή κριτήρια, με τα οποία γίνεται η σύγκριση μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Οι δείκτες αυτοί στηρίζονται σε σημαντικό βαθμό στην ομάδα των «δεικτών αειφόρου ανάπτυξης» του Ο.Η.Ε., ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και οι «δείκτες εκπαίδευσης για την αειφορία» που έχει δημιουργήσει η UNΕCE.
Ο Δήμος Κοζάνης,  προωθεί μέσω του διαγωνισμού τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των σχολείων, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κτηρίων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας στα σχολεία για τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος, τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, χαρτιού, νερού, τη μείωση του κόστους συντήρησης των κτηρίων και πολλά άλλα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνέχιση του προγράμματος για τη σχολική χρονιά 2013-2014.
Δείτε τις παρουσιάσεις του κάθε σχολείου:

          http://issuu.com/dimos_kozanis/docs/2___________.pptx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας