Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της περιφερειακής συντονιστικής επιτροπής Δ. Μακεδονίας για τις περιφερειακές εκλογές

Την Κυριακή 26-1-14 η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δ.Μ ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο πολιτικών πρωτοβουλιών και δημιουργικών συνθέσεων για την ολοκλήρωση του προγραμματικού μας λόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ σ. Κώστας Πουλάκης.


Η ΠΣΕ επικύρωσε τις πολιτικές διαδικασίες που δρομολόγησαν οι διευρυμένες συσκέψεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη και υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στη Δ.Μ.

Το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν να προταθούν τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών στην Κ.Ε του κόμματος, η οποία και θα προχωρήσει στην τελική επιλογή.

Τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στηρίζει  ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές εκφράζουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και  αποτυπώνουν  την ενότητα της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα.

Οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που θα αναδειχθούν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με εκείνους που  θα πλαισιώσουν τις παρατάξεις μας, είναι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις συλλογικές αντιστάσεις, θα υπερασπιστούν τους εργαζομένους, τους δημόσιους χώρους και τα κοινωνικά αγαθά, θα κάνουν πράξη την αλληλεγγύη.

Είναι εκείνοι που θα ανατρέψουν στην πράξη τον «Καλλικράτη» και θα διαμορφώσουν «από τα κάτω» τους νέους εκείνους αυτοδιοικητικούς θεσμούς που θα αγκαλιάσει και θα θεσπίσει και νομικά η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Είναι εκείνοι που θα διοικήσουν τους ΟΤΑ με πραγματική διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία, με ουσιαστική συμμετοχή, συλλογικότητα και τοπική δημοκρατία, που θα υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο νεοναζισμό και θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Είναι αυτοί που θα αναλάβουν το δημοκρατικό αναπτυξιακό σχεδιασμό σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και θα γίνουν σύμμαχοι και συνοδοιπόροι μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην προσπάθεια για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η ανατροπή του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας θα στείλει σαφές πολιτικό μήνυμα, πυροδοτώντας εξελίξεις και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Θα δώσει κουράγιο και ελπίδα στους πολίτες.

Θα αποδείξει ότι η Αριστερά αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη που της αναλογεί, ακόμα και στα δύσκολα, όταν όλα καταρρέουν, ότι μπορεί να διοικήσει και να δώσει λύσεις ουσιαστικές και προς όφελος της κοινωνίας.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Δ.Μ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ξεκαθαρίζει ο Ισοκράτης «...ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων, ουδέ τους ευπαθόντας των ευ ποιησάντων, ουδέ τους ικέτας γενομένους των υποδεξαμένων».
ΔΗΛΑΔΗ: ...δεν είναι πατροπαράδοτη αρχή μας, να εξουσιάζουν οι αλλοδαποί τους εντοπίους, ούτε οι ευεγετηθέντες τους ευεργετήσαντας, ούτε αυτοί που έφθασαν εδώ ως ικέτες, τους ανθρώπους που τους εδέχθησαν.

Το Προφίλ μας