Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: ΟΧΙ στη «φάμπρικα» των δικαστικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τη «φάμπρικα» των δικαστικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, εναντίον εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Στα πλαίσια αυτών των διώξεων την Τετάρτη 29/01/2014 καταδικάστηκε ο συναγωνιστής Βαγγέλης Δεληολάνης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού  Κέντρου N. Κοζάνης σε πεντάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για τη συμμετοχή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην απεργιακή φρουρά στο σουπερ μάρκετ -εργασιακό κάτεργο- «Αρβανιτίδη». Αυτή η δικαιοσύνη που προασπίζει τα συμφέροντα των αφεντικών, καταδικάζει αγρότες που συνθλίβονται από την βάρβαρη αντιαγροτική πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων, καταδικάζει κατοίκους που παλεύουν για ένα καθαρό περιβάλλον, πολίτες που παλεύουν για ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση χωρίς διόδια, καλεί σε απολογία γονείς που πάλευαν να μην κλείσουν τα σχολεία των παιδιών τους.
Οι γυναίκες της ΟΓΕ στεκόμαστε στο πλευρό των συνδικαλιστών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, στο πλευρό όλων όσων σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στη δουλειά, γιατί πάλεψαν για το φαΐ των παιδιών τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητά μας να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει με την οργάνωση και την πάλη μας
Το σύνθημα της Ομοσπονδίας μας «Γυναίκες, Ξεσηκωμός!» πρέπει να φτάσει σε κάθε γυναίκα του μόχθου, να μην αφήσουμε να περνούν τέτοια βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, να μην τρομοκρατηθούμε, αλλά ακολουθώντας το παράδειγμα παλιότερων γενεών, άφοβα να υψώσουμε τη φωνή μας:
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!»
Καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα, τις εργαζόμενες στον Αρβανιτίδη, τις άνεργες να μαζικοποιήσουν το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, και στις αρχαιρεσίες που ακολουθούν ενισχύοντας τις δυνάμεις που παλεύουν αταλάντευτα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και των εργατικών/λαϊκών οικογενειών. Αυτήν θα είναι η καλύτερη απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας