Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κοζάνη: Σε δίκη οδηγείται συνδικαλιστής για τη συμμετοχή του σε απεργία

Την Τετάρτη 29 Γενάρη δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης ο Βαγγέλης Δεληολάνης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης και πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με την κατηγορία της «παράνομης βίας», για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιούνη 2011. Η δίωξή του έγινε μετά από καταγγελία στην Αστυνομία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» ο οποίος επιτέθηκε βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την Αστυνομία δηλώνοντας το αντίθετο.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η επιχείρηση “Αρβανιτίδης” εφαρμόζει στα καταστήματά της ό,τι πιο αντεργατικό μπορεί να φανταστεί κανείς σε βάρος των εργαζομένων. Ο χαρακτηρισμός γαλέρα είναι επιεικής για τα μύρια όσα έχουν να καταμαρτυρήσουν οι εργαζόμενοι. Η συστηματική παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, η απλήρωτη εργασία, τα ρεπό που δεν δίνονται, ο εξαναγκασμός -με απειλή την απόλυση- για αγορά προϊόντων από τους εργαζόμενους και η παρακολούθηση των πόντων κατανάλωσης, η χρέωση των ληγμένων, ο εκβιασμός για επιστροφή στην επιχείρηση μέρους των αποδοχών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η τρομοκρατία με κάθε ευκαιρία από τα τσιράκια της επιχείρησης αποτελούν στιγμές από το βίο και πολιτεία του “Αρβανιτίδη”.
Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των απεργιακών και άλλων εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση, με αλλεπάλληλες μηνύσεις και δίκες εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων αγωνιστών στη Δυτική Μακεδονία και ευρύτερα, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Μ’ αυτές τις πρακτικές δεν πρόκειται να σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων, την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τα κάθε είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της δικαιοσύνης δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του εργαζόμενου λαού.
Ο αγώνας για την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγάλου κεφαλαίου, θα δυναμώσει.
Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ ζητά την αθώωση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, το σταμάτημα της βιομηχανίας των δικών και κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Δηλώνει την ενεργή στήριξη σε όσους αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια και καλεί τα σωματεία να αντιδράσουν στον εντεινόμενο αυταρχισμό».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας