Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κάτω τα χέρια από το ΠΑΜΕ

Η κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την απόπειρα καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Αποδεικνύεται καθημερινά ποια είναι η ουσία του δόγματος «νόμος και τάξη» και πού σκοπεύει η γνωστή θεωρία των «δύο άκρων».

Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζεται η αξιοποίηση της γνωστής μήνυσης  του κόμματος «Δράση» του βιομήχανου Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ, επειδή στέκεται στην πρωτοπορία των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Σε αυτήν κατηγορείται το ΠΑΜΕ ως «ένοχο» για μια σειρά πανελλαδικές κινητοποιήσεις εργαζόμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η κινητοποίηση εργαζόμενων και κατοίκων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης το Μάρτη του 2010, ενάντια στη ληστρική επιβολή διοδίων.
Ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα με τη γραμμή της μήνυσης Μάνου, ο αντεισαγγελέας Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντί να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, αφού δεν είχε προκύψει ο,τιδήποτε «αξιόποινο» στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ψάχνει στην Αθήνα τον «ηθικό αυτουργό» της κινητοποίησης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να καλεί ως «ύποπτο» τον εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας του κτιρίου που στεγάζεται το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, καλώντας τον να δώσει κατάθεση στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο έχουν αναθέσει τη δίωξη κάθε λαϊκής κινητοποίησης. Πρόκειται για μεθόδευση εντελώς αστήρικτη και εξωφρενική, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση ακόμη και με τη δική τους «νομιμότητα» που ο κύριος εισαγγελέας υπηρετεί.
Το Π.Α.ΜΕ. είναι ένα πλατύ και ανοιχτό στους αγώνες μέτωπο ταξικών συνδικάτων, ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα, ζωντανών δυνάμεων των εργατών στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, που στηρίζει και δεν υποκινεί τους αγώνες που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αποφασίζουν, μέσα από τις δικές τους μαζικές, συλλογικές διαδικασίες.
Το ΠΑΜΕ δηλώνει για άλλη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανένας εκφοβισμός, κανένας εκβιασμός, καμία δίωξη, δεν πρόκειται να το οδηγήσουν να υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέχρι να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν, που σήμερα τον κλέβει η τάξη που εκπροσωπεί ο Μάνος.
Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζικά στα ταξικά συνδικάτα, να αποκρούσουν την κυβερνητική και κρατική καταστολή και αυταρχισμό, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας