Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ιταλία: Ληγμένα τρώνε έξι στους δέκα!

Έξι στους δέκα Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα, όπως δήλωσαν στη  μεγάλη έρευνα του γεωργικού συνεταιρισμού Coldiretti της χώρας. 
Από αυτούς, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης και το 15% ακόμη και ένα μήνα μετά.
Η έρευνα έγινε σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών το τελευταίο έτος, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. 
Παρόλο που όπως επισημαίνεται από τον σύνδεσμο «η κατανάλωση τροφίμων πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες», πολλοί που... το δοκίμασαν, «άντεξαν» και συνεχίζουν την πρακτική αυτή.  
Ο γεωργικός σύνδεσμος της Ιταλίας τονίζει πως «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και τις περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».
Θεωρείται ενδεικτικό το ότι στις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της λιανικής πώλησης τροφίμων, τα μόνα καταστήματα τα οποία τους τελευταίους 12 μήνες κατέγραψαν μια μικρή άνοδο των πωλήσεων είναι τα λεγόμενα Discount, τα εκπτωτικά καταστήματα.
Κατά την διάρκεια του 2013 τα ιταλικά νοικοκυριά κατανάλωσαν συνολικά 320 κιλά φρούτων και λαχανικών. «Φτάνει να αναφέρουμε» -καταλήγει ο Coldiretti- ότι το 2000 το αντίστοιχο μέγεθος «υπερέβαινε τα 420 κιλά».
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας