Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δεν είσαι η μόνη

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
1 στις 3 γυναίκες στις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες υφίσταται κάποια μορφή βίας τόνισε η γενική γραμματέας ισότητας φύλων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης που έγινε στην Κοζάνη.
Τεράστιος αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι οι κοινωνίες έχουν αλλάξει και οι ρόλοι ανδρών και γυναικών στην οικογένεια είναι πλέον διαφορετικοί.
Το γεγονός ότι χρειαζόμαστε δομές στήριξης των γυναικών αποτελεί την αποδοχή ενός προβλήματος, αλλά και ταυτόχρονα την απόδειξη ότι πολλά πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Δεν ξέρω πόσες και ποιες γυναίκες που αντιμετωπίζουν τη βία στην καθημερινότητά τους θα απευθυνθούν στο συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο δυστυχώς βρίσκεται σε μη βολική τοποθεσία για τέτοιες υποθέσεις (ισόγειο, σε πολυσύχναστο σημείο, ανοιχτό από παντού), αλλά σίγουρα όσοι έχουν στο μυαλό τέτοιες υποθέσεις στο περιβάλλον τους μπορούν να βρουν ένα πρώτο σημείο βοήθειας.
Ακόμα πιο άμεση μπορεί να είναι η λειτουργία της γραμμής SOS για κακοποιημένες γυναίκες, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν οι ίδιες οι γυναίκες που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα μέσα στο σπίτι τους και δεν έχουν άλλο τρόπο να αμυνθούν. Το πρώτο βήμα είναι πολύ δύσκολο, αλλά όπως λέει το σύνθημα «δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» και μόλις βρει κάποια το θάρρος να το παραδεχτεί, ανοίγει ένα παράθυρο διαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας