Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ανοιχτή συνέλευση της νέας δημοτικής κίνησης ΑΝΤ.Α.Μ.Α. στο Μικρόβαλτο

Παρουσία αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μικροβάλτου, η προγραμματισμένη ανοιχτή συνέλευση της νέας δημοτικής κίνησης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΑΝΤ.Α.Μ.Α.(Αντιμνημονιακό  Αυτοδιοικητικό Μέτωπο Ανατροπής).
Ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Πολυδεύκης Λιάκος αφού έδωσε το γενικότερο πολιτικό αντιμνημονιακό στίγμα της κίνησης,
προχώρησε στην αναφορά των τοπικών προβλημάτων και ζήτησε την ενεργή  συμμετοχή των δημοτών για τη συνολική καταγραφή τους, καθώς και προτάσεις για την τελική αξιολόγησή τους για την προώθηση λύσεων, προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διοίκησης -απορρίπτοντας το σημερινό δημαρχοκεντρικό-, όπου ο πολίτης θα έχει λόγο, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ανοιχτών συνελεύσεων. Έτσι αναφέρθηκε στα προβλήματα της ανεργίας, προτάσσοντας την ανάπτυξη της γεωργοκτηνοτροφίας, του αγροτουρισμού και της επαναδραστηριοποίησης του μαρμάρου, στα προβλήματα της καθημερινότητας (δυσλειτουργία ΚΑΠΗ, ανεπαρκής συγκοινωνία, ελλιπείς παροχές υγείας), στα προβλήματα υποδομών (δρόμος προς Σέρβια, δρόμος προς Ζιδάνι, σύνδεση εφεδρικής γεώτρησης στη θέση Ισιώματα με την κεντρική υδατοδεξαμενή στη θέση Ράχη), στην αποφυγή δημιουργίας ΧΥΤΑ αποβλήτων στο Ζιδάνι κ.α. Τέλος αμφισβήτησε τα οικονομικά στοιχεία μείωσης του χρέους της σημερινής δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα της ανατροπής. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους όπου καταδείχτηκαν κυρίως τα προβλήματα της καθημερινότητας ενώ δεν έλειψαν και οι γενικότερες πολιτικές αναφορές και ανησυχίες.
Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις-τοποθετήσεις έκαναν και τα στελέχη της κίνησης που συνόδευαν τον υποψήφιο δήμαρχο, Γιάννης Αντ. Παλιανόπουλος, Νίκος Μπουκουβάλας, Αγάπιος Γαβριηλίδης και Νίκος Κούρας. 
Γ.M./mikrovalto.gr        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας