Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αριστερή Συμπόρευση για την Aνατροπή στη Δυτική Μακεδονία: Μουσική εκδήλωση της ΑΡ.ΣΥ. Ανατροπή στην Κοζάνη (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/3, με πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του περιφερειακού σχήματος, η μουσική εκδήλωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία με το συγκρότημα Τζαναμπέτηδες στο αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.
Η φιλοξενία και το σέρβις των εργαζόμενων στο αναψυκτήριο ήταν άψογη και το Συγκρότημα των Τζαναμπέτηδων μάγεψε τους παρευρισκόμενους αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η περιοχή μας συνεχίζει τη πλούσια μουσική παράδοση, έχει πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες και άπειρο πολιτιστικό πλούτο.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του Σχήματος, Στέφανος Πράσσος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους, σε μια σύντομη τοποθέτηση τόνισε ότι:

«Σήμερα κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο σκούπα ή Τρίτο Μνημόνιο όπως ονομάστηκε. Σαμαράς, Βενιζέλος και τα εξαπτέρυγά τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν γίνει πλέον τόσο γελοίοι που δεν τους νοιάζει να γελοιοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Την ώρα που με τυμπανοκρουσίες σήμαιναν το δήθεν τέλος της κρίσης και των μνημονίων και αφού επιτέλους βρήκαν και τον τρόπο να μοιράσουν στον κατακρεουργημένο λαό το πλεόνασμα (500 εκ.ευρώ, δηλ. Μισό δις, ενώ στα 4 χρόνια του μνημονίου αφαίρεσαν 63 δις από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού) την ίδια ώρα ψηφίζουν νέο μνημόνιο εξπρές αποδεικνύοντας ότι το μόνο πλεόνασμα που έχουν είναι το πλεόνασμα θράσους και υποκρισίας

Δίνουν οριστικό χτύπημα σε ότι απέμεινε από τις εργασιακές σχέσεις, καταργούν εργοδοτικές εισφορές και οικογενειακά επιδόματα, απελευθερώνουν τις απολύσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα διαλύουν την Ελληνική κτηνοτροφία για να μπορούν να πουλάν τα προϊόντα τους οι Γερμανοί, Ολλανδοί και Βέλγοι καουμπόηδες βαφτίζουν φρέσκο το Γάλα 11 ημερών, δίνουν τα βιβλιοπωλεία, τα αρτοποιία  και τα φαρμακεία στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Προχωράν για άλλη μια φορά στη σύναψη δανείου για την ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών!

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην τετράχρονη μνημονιακή τυραννία των Ελλήνων και ξένων καπιταλιστών με εκτελεστικό όργανο την Τρόικα και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ που έκοψαν πάνω από 50% μισθούς και συντάξεις, κατάργησαν δώρα και άλλα επιδόματα διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα και το εργατικό δίκαιο φέρνοντας σε απόγνωση τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και το λαό, 2.000.000 μαζί με τους μη καταγεγραμμένους είναι οι άνεργοι, τρία εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι, 3.5 εκατομμύρια συνανθρώποι μας πέρασαν το κατώφλι της φτώχειας. Χιλιάδες συμπατριώτες μας τρέφονται στα συσσίτια και χιλιάδες άλλοι σιτίζονται στα σκουπίδια, γίναμε η πρώτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό αύξησης των αυτοκτονιών και η κατανάλωση  ψυχοφαρμάκων έχει αυξηθεί κατά 40%! Ξεπουλιούνται στην κυριολεξία όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις, όλος ο δημόσιος πλούτος, ολόκληρη η χώρα! Ταυτόχρονα θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στο λαό δημιουργώντας του ενοχές ότι μαζί τα φάγαμε, δεν δουλεύουν οι έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες!

Αυτή η πολιτική δεν Είναι μονόδρομος για το λαό, μονόδρομος ήταν για τους βιομηχάνους τους εργοδότες, τους κεφαλαιοκράτες που ήθελαν να μην πληρώσουν για την κρίση που αυτοί δημιούργησαν αλλά την πληρώσουν οι λαοί κι αυτοί να βγάλουν από πάνω και υπέρογκα κέρδη.

Υπήρχαν και υπάρχουν λύσεις για να ζήσει ο λαός μας και όλοι οι λαοί καλύτερα  να πάρουν από τον υπέρογκο πλούτο που στοιβάζεται στην Ελβετία και στους άλλους ναούς του χρήματος, να επωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες να ζήσουμε ανθρώπινα! Υπάρχουν λύσεις και αυτές θα προβάλουμε τεκμηριωμένα στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου!

Δεν είμαστε οι μοναδικοί αγωνιστές, δεν είμαστε εργολάβοι των αγώνων, θέλουμε και μπορούμε να συμβάλουμε και σε θεωρητικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο μαζί με άλλους αγωνιστές και άλλες οργανώσεις ώστε να αναπτυχθεί το κίνημα, Θέλουμε  οι ψήφοι να γίνουν αγώνας!!!

Εμείς δεν «διαπραγματευόμαστε»!

Επιβάλλουμε το δίκαιο, με το λαό και τους αγώνες μας!

Θα πάρουμε πίσω όλα τα κλεμμένα! Τους κλεμμένους μισθούς και τις συντάξεις, Τις κλεμμένες θέσεις εργασίας, τον κλεμμένο δημόσιο πλούτο, την αξιοπρέπεια και τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας

Η ψήφος στην Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή δεν στέλνει μόνο αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης. Πάνω από όλα θα στείλει από τη Δυτική Μακεδονία, θετικό μήνυμα ελπίδας! Για κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. Για δουλειά, ψωμί, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ελευθερία, δημοκρατία και απελευθερωτικό πολιτισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας