Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που με την ψήφο τους ισχυροποίησαν την ΤΑΞική ΕΝότητα, (20 από 14 ψήφους) στέλνοντας έτσι μήνυμα αντεπίθεσης απέναντι στις επιδιώξεις συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)-ΕΕ- καπιταλιστών και των συνεταίρων τους, των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ.

Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλείας, ανεξαρτήτων εργασιακών σχέσεων να συμβάλλουν και οι ίδιοι με τον αγώνα τους στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης. Να ξηλώσουν τις εργοδοτικές και κυβερνητικές ηγεσίες που έχουν καταντήσει το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ουρά της συγκυβέρνησης και των εργοδοτών. Είναι αυτοί που τόσα χρόνια στηρίζουν την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έφτασε πριν λίγες μέρες να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, και να μονιμοποίηση για άλλη μια χρονιά τους άθλιος μισθούς των 586€ και των 511€ για τους νέους.   
Συνάδελφοι/σες ξεπεράστε τους φόβους, τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες που καλλιεργούν  συγκυβέρνηση και εργοδοσία. Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψήφισαν (μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, σταδιακή κατάργηση τριετιών, κατάργηση επιδομάτων κλπ), ήταν ήδη προαποφασισμένα προ κρίσης και προ μνημονίου. Ήταν και είναι κατευθύνσεις της Ε.Ε, τα μέτρα δεν θα εξαφανιστούν ούτε όταν έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη ούτε όταν έρθει στην εξουσία μια αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστή στην Ε.Ε και τους βιομήχανους. Σήμερα είναι ακόμα πιο ώριμη και ρεαλιστική η ανάγκη για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση απαλλαγμένο από εκείνες της ηγεσίες που το καθιστούσαν ουρά της εκάστοτε κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Το Π.Α.ΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο να κάνει δικιά του υπόθεση την οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 9ης Απρίλη. Οι εργαζόμενοι να μην περιμένουν τίποτα από τις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Κάθε εργαζόμενος να απαιτήσει ο ίδιος να συνεδριάσει το Δ.Σ  του σωματείου του, να υπάρχει σχέδιο για την επιτυχία της απεργίας για την συμμετοχή περισσότερων εργαζομένων σ’ αυτήν. Οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν μέσα από Γεν. Συνελεύσεις των σωματείων τους το αγωνιστικό πλαίσιο της απεργίας κόντρα σ΄αυτό της ΓΣΕΕ που είναι σε γραμμή υποταγής.
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν την μάχη. Υπάρχει διέξοδος, βρισκεταί στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
9 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας