Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τους πρώτους δεκαπέντε υποψηφίους για την Π.Ε. Κοζάνης ανακοίνωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης- Δεν μας λείπουν οι δυνατότητες αλλά το σχέδιο υπογράμμισε

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Τους πρώτους δεκαπέντε  υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, την Τετάρτη το απόγευμα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1) Γιαννακίδη Σταύρο ( Ιατρός - Ειδικός Παθολόγος)
2) Ιωαννίδη Κυριάκο (Οικονομολόγος -  πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης)
3) Ματθαίο Καλαϊτζόπουλο ( Εμπορος – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας)

4) Καμπουρίδη Σταύρο (Επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτης “Κουτούκι”)
5) Δημήτρη Καρακασίδη (Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος ΟΑΕΕ Δ. Μακεδονίας)
6) Ηλία Κάτανα  (Πυροσβέστης)
7) Βασίλη Κούτσιανο (Περιφερειακός Σύμβουλος – Πληροφορικός)
8) Κυριακόπουλο Xρήστο (Εκπαιδευτικός)
9) Μαρκόπουλο Δημήτρη (Διευθυντής ΟΑΕΔ Κοζάνης)
10) Ηρακλή Πασχαλίδη  (Aγιογράφος – Ζωγραφός – παρουσιαστής εκπμπής στο FLASH)
11) Σημανδράκο Ευάγγελο ( Γεωπόνος – περιφερειακός σύμβουλος – πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Δ. Μακεδονίας)
12) Στεργιούλη Παναγιώτη  ( υπάλληλος ΔΕΗ – πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας)
13) Nτίνα Τασιούλα (υπάλληλος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης)
14)   Τρέμη Mαρία (Ιδιωτική υπάλληλος – Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου “Aγγίζωο” Κοζάνη)
15) Τσότσο Παύλο (Εκπαιδευτικός)
O  κ. Καρυπίδης στη σύντομη ομιλία του τόνισε πως η χώρα και η περιοχή χρειάζεται αλλαγή στις νοοτροπίες, τις συμπεριφορές και να προχωρήσει σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές.
"Πρώτο αιτούμενο για μας είναι η ανεργία καθώς είναι ο καθρέφτης όλων των πολιτικών. Δεν μπορεί κάποιοι να θριαμβολογούν και να ζητούν την ανανέωση της εμπιστοσύνης, όταν ενώ λένε ότι έχουν φέρει τεράστια κονδύλια στην Δυτική Μακεδονία, αυτά δεν έπιασαν τόπο. Δεν υπάρχει οικογένεια στη Δυτική Μακεδονία, που να μην έχει έναν άνεργο στο σπίτι. Δουλεύει ένας για να ζουν τέσσερις" σημείωσε ο κ. Καρυπίδης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυνατότητες του πρωτογενή τομέα και τόνισε "πως πρέπει να στηριχθεί άμεσα ώστε να αισθανθούν οι άνθρωποι της υπαίθρου πως δεν είναι οι άνθρωποι των επιδοτήσεων γιατί οι επιδοτήσεις είχαν ως στόχο να πάρουν τον κόσμο από τον πρωτογενή τομέα και όχι να τον στηρίξουν". Ο κ. Καρυπίδης έκανε ειδική αναφορά στο εξαιρετικό μικροκλίμα της Δυτικής Μακεδονίας, κατάλληλο για πρωτογενή παραγωγή, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως "το περιβόλι τις Ευρώπης" αλλά και στην ποσότητα των υδάτων. "Δεν μπορεί μια τέτοια περιφέρεια να μην έχει ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα".
Αναφερόμενος σε θέματα ενέργειας τόνισε πως παρά τα όσα έχει δώσει η περιοχή διαχρονικά, εισέπραξε αδικία, περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα υγείας. "Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, που θα διασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, την ορθολογική διαχείριση των λιγνιτών και αυτά που ακούγονται για τη μικρή και τη μεγάλη ΔΕΗ να τα βγάλουν κάποιοι από το μυαλό τους. δεν θα ανεχτούμε το ξεπούλημα".
Πρόσθεσε επίσης πως θα πρέπει να στηριχθούν οι νέοι άνθρωποι και να μην φεύγουν στο εξωτερικό.
Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν δυνατότητες αλλά λείπει το σχέδιο συνόψισε.
Τέλος αναφερόμενος στους υποψηφίους τόνισε πως πρόκειται για ανθρώπους, που έχουν βγει από την κοινωνία, χωρίς εξαρτήσεις και βαρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας