Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

7 ελληνικούς κανόνες που επιβεβαίωσε η πρόκριση της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ

Του Δημήτρη Μαχαιρίδη

Εφεύραμε την τραγωδία, δεν μπορούμε χωρίς αυτήν.

Θα ήταν αδιανόητο να ξεκινήσουμε με νίκη επί της Κολομβίας. Χρειαζόμασταν ένα ταπεινωτικό 3-0 και στη συνέχεια μια άσφαιρη ισοπαλία 0-0 για να ανεβάσουμε αδρεναλίνη και να αρχίσει το σεξπιρικό ερώτημα: θα παραμείνει η Εθνική μας στην Βραζιλία ή θα τα μαζέψει και θα φύγει;

Δράμα made in Greece χωρίς κορύφωση δεν γίνεται.

Θα ήταν αδιανόητο να καθαρίσουμε τον αγώνα από την αρχή, έστω στο δεύτερο ημίχρονο. Έπρεπε να προηγηθούν τρία δοκάρια, άτυχες επιθέσεις, ένα γκολ του αντιπάλου για να στριμωχτεί όλος ο αγώνας στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα, να ζήσουμε όλοι μαζί την εθνική αγωνία, ώστε να έρθει επιτέλους η κάθαρση.

Το θεσσαλονικιώτικο concept «χαλαρά» δεν αποκωδικοποιείται από κανέναν αντίπαλο.

Ήδη ανεβαίνοντας στο αεροπλάνο για τη Βραζιλία η Εθνική απέπνεε το γνωστό μπάχαλο. Στριμωξίδι στη σκάλα του αεροπλάνου, άσχετες και κάγκουροι μέσα στα φωτογραφικά πλάνα κλπ, κλπ. Καμία σχέση με τις σινιέ και chic αποστολές άλλων χωρών, βλέπε Ιταλία ή Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού δεν ήξερες αν η Εθνική μας βαριέται, ζεσταίνεται, γρινιάζει γιατί δεν της έχουν πληρώσει υπερωρίες και ένα σωρό άλλες αιτιάσεις, αδιανόητες για άλλες εθνικές ομάδες, κοινός τύπος, όμως, για εμάς τους Έλληνες. Αλλά όσο πλησιάζε το πλήρωμα του δεύτερου ημιχρόνου προχθές, οι παίκτες μας ξεπερνούσαν σε πείσμα και τους καλοδουλεμένους Γερμανούς, αφήνοντας έκπληκτους τους ξένους σχολιαστές. Αυτή η αντιφατική συμπεριφορά μας μπλοκάρει και τον πιο καχύποπτο και πονηρό αντίπαλο.

Εξ οικείων τα βέλη, απαράβατος ελληνικός κανόνας.

Speaker που περιγράφει τον αγώνα και στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, που κερδίζει πέναλτι η δική του εθνική ομάδα, ξεστομίζει το σχόλιο ότι ίσως δεν έπρεπε να δοθεί το πέναλτι από τον διαιτητή, μόνο Έλληνας μπορεί να είναι.

Στο DNA μας υπάρχει ο σπόρος του διχασμού.

Βρείτε μου άλλη χώρα, που τη στιγμή που η Εθνική της θα κέρδιζε την πολυπόθητη πρόκριση, θα άρχιζε έναν εμφύλιο σπαραγμό στα social media αν όντως έγινε πέναλτι ή δόθηκε λάθος. Μην ψάχνετε. Δεν υπάρχει, παρά μόνο η Ελλάδα.

Είμαστε ειδικοί σε όλα.

Μέσα σε ένα 24ωρο έχουν παρελάσει από τηλεοπτικές εκπομπές, διαδίκτυο και ραδιοφωνικούς σταθμούς εκατοντάδες ων ουκ έστιν αριθμός (πολιτικοί, πολιτευτές, τηλεπερσόνες, συγγραφείς, τραγουδιστές, ποιητές, μαγείρισες, οικονομολόγοι κλπ) με άποψη επί παντός ποδοσφαιρικού επιστητού για την Εθνική, την παρακμή, την ανάκαμψη, την απόδοση των παικτών, το μέλλον της, την ποιότητα της Κόστα Ρίκα.

Το επίθετο μιας ελληνικής οικογένειας μπορεί να αποβεί βάσανο.

Αυτό που ζήσαμε χθες το βράδυ στο διαδίκτυο όπου μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί και κάθε άλλου είδους αντίπαλοι έμπλεξαν σε έναν καυγά για τον καλό και κακό Σαμαρά, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί.
http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας