Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μελέτη που κάνει... σκόνη τα στερεότυπα: Οι Ελληνες δεύτεροι πιο εργατικοί στην Ευρώπη!

Σε αντίθεση με τα κλασικά στερεότυπα των Βορειοευρωπαίων που θεωρούν τους εαυτούς τους σκληρά εργαζόμενους, σε αντίθεση με τους Νότιους που ζουν τη ζωή τους με... ραχάτι και καφέ, έρχεται η μελέτη ενός ερευνητικού κέντρου στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει το έγκυρο EuObserver οι Ρουμάνοι και οι Ελληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι λαοί σε όλη την Ευρώπη. Η έρευνα έχει από το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι, και μελέτησε τις... πραγματικές ώρες εργασίας σε όλα τα κράτη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Όπου «πραγματικές» ώρες θεωρούνται εκείνες που ο εργαζόμενος βρισκόταν στη δουλειά του και δεν έλειπε λόγω αναρρωτικής άδειας, διακοπών, απεργίας ή άλλης αιτίας. Οι διαπιστώσεις προκαλούν όλους εκείνους που εξακολουθούν να μιλούν για τεμπέληδες Έλληνες και κατ' επέκταση Βαλκάνιους.
Οι Ρουμάνοι εργάζονται 2099 ώρες, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη και δεύτεροι έρχονται οι Έλληνες! Στην τρίτη θέση είναι οι Ούγγροι και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Πολωνοί, οι Λετονοι, οι Σλοβάκοι, οι Εσθονοί και οι Κύπριοι.
Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Φιλανδίας με μόλις 1.648 ώρες εργασίας. Ακολουθούν οι Γάλλοι 1.661 ώρες. Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί. Κάπου στη μέση της σχετικής λίστας υπάρχουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.
Η έρευνα δείχνει πως στις χώρες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, η εργασία -για όσους έχουν- αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητά τους, αποσπώντας τους από άλλες ασχολίες. Σε αντίθεση με τους... εξελιγμένους Βόρειους που δουλεύοντας λιγότερο, έχουν στη διάθεσή τους δημιουργικό χρόνο για να έχουν άλλη ποιότητα ζωής.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας