Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τι σκεφτόταν ο Γιώργος Σαμαράς όταν έστησε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι;

Λίγες ώρες μετά την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στους 16 του Μουντιάλ ο Γιώργος Σαμαράς μεταφέρει τα όσα πέρασαν από το μυαλό του στις κρίσιμες στιγμές του χθεσινού αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Τότε που πήρε την μπάλα και στην έβαλε στο σημείο του πέναλτι.


Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουντιάλ ο διεθνής επιθετικός αναφέρει:

«Τι ένιωθα εκείνη την στιγμή; Τίποτα, απολύτως. Απλώς πήρα την μπάλα και την τοποθέτησα στο σημείο του πέναλτι. Ήμουν μόνο εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Διατήρησα την συγκέντρωσή μου και προσπάθησα να στείλω τη μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει πολλές φορές στην προπόνηση και λιγότερες στα παιχνίδια. Εάν το σκεφτείς δεν υπάρχει κάποια διαφορά αν σε παρακολουθεί ένα άτομο ή χιλιάδες μέσα σε ένα γήπεδο», αναφέρει ο διεθνής επιθετικός και συνεχίζει:

«Ήξερα ακριβώς που θέλω να στείλω τη μπάλα πριν καν αρχίσω να τρέχω προς την μπάλα. Ήμουν τόσο ξεκάθαρος στο μυαλό μου για αυτό. Είχα να κάνω ό,τι ακριβώς έκανα και στην προπόνηση», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε και έτσι παλέψαμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όπως όλοι γνωρίζουμε πολλά παιχνίδια έχουν κριθεί στα τελευταία τους λεπτά. Έχει συμβεί σε πολύ μεγάλα παιχνίδια, στα οποία –μάλιστα- κάποιες φορές έχουν μπει και δύο τέρματα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο ποδόσφαιρο οφείλεις να προσπαθείς να παλεύεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα».

Ο Γιώργος Σαμαράς σχολίασε για τις κριτικές που δέχθηκε η Εθνική μας ομάδα για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα παιχνίδια:

«Δεν νομίζω ότι παίζουμε αμυντικά στο Μουντιάλ αυτό. Χάσαμε 3-0 στο πρώτο μας παιχνίδι αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις, απέναντι στην Ιαπωνία δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε αφού παίζαμε με έναν παίκτη λιγότερο. Ακόμη και τότε προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με αντεπιθέσεις».

Στη συνέχεια ο διεθνής επιθετικός παραδέχθηκε:

«Ένιωσα πολύ καλύτερα σήμερα που ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η άμυνά μας έκανε μια εξαιρετική δουλειά, και σκοράραμε τις κατάλληλες στιγμές. Για να είμαστε ειλικρινείς θα έπρεπε να έχουμε παγώσει το παιχνίδι όταν προηγηθήκαμε 1-0 αλλά και τότε είχαμε τρία δοκάρια».

Σχετικά με την Κόστα Ρίκα, την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε:

«Γνωρίζουμε κάποιους ποδοσφαιριστές από την Κόστα Ρίκα, αυτούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Επίσης, έχουμε παρακολουθήσει και τα παιχνίδια τους με την Ουρουγουάη και την Ιταλία. Τώρα όμως πρέπει να την μελετήσουμε περισσότερο ως ομάδα, τις αδυναμίες της και τα δυνατά της σημεία».

Τέλος, ο διεθνής μας αναφέρθηκε και στην ομοιότητά που έχει με τον Μπράιαν Ρουίς από την Κόστα Ρίκα:

«Δεν χρειάζεται να αφήσει μούσι τώρα και εγώ δεν πρόκειται να ξυρίσω το δικό μου. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα να μας μπερδέψει κάποιος. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στην Ολλανδία. Θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη και αυτόν και την ομάδα του, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε», κατέληξε.

Πηγή: stereanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας