Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σήμερα παρουσιάστηκε το νέο brand του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, το ροδάκινο velvita

O ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, ένας από τους πιο οργανωμένους συνεταιρισμούς στη χώρα, πρωτοτύπησε πέρυσι, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά, αυτοκόλλητο σήμα πάνω στο σώμα του ροδάκινου, ώστε ο καταναλωτής να αισθάνεται ασφαλής ότι αγοράζει αυτό που επιλέγει. Φέτος o συνεταιρισμός προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά. Δημιουργεί για τα ροδάκινα ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού ένα νέο brand name με το όνομα «velvita» κάνοντάς τα ακόμα πιο ξεχωριστά.
Η παρουσίαση του νέου brand πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τετάρτη 25 Ιουνίου, στην Αθήνα στο Μέγαρο Υπάτια (Ηπείρου 2 και Πατησίων). Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, ενώ παραβρέθηκε και ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος.
Επιπλέον σε αυτή συμμετείχαν άνθρωποι από το χώρο των αλυσίδων Σ/Μ και του εμπορίου τροφίμων, μαζί με εκπροσώπους των ΜΜΕ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με βάση τα ροδάκινα velvita, μαγειρεμένες από τον chef Άρη Τσανακλίδη.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους ομιλητές για το σχέδιο ανάπτυξης του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού τα επόμενα χρόνια, τις εξαγωγές του και το ευρύτερο πρόγραμμα προώθησης και προβολής των ροδάκινων velvita.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνεταιριμού, κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού απασχολεί σε μόνιμη βάση 15 υπαλλήλους και κατά την θερινή περίοδο αιχμής φτάνει να απασχολεί μέχρι και 80 εποχικούς υπαλλήλους. Όλες οι διαχειρίσεις του Συνεταιρισμού λειτουργούν και ελέγχονται από πλήρως μηχανογραφημένο σύστημα οργάνωσης που συνεχώς αναβαθμίζεται, για να καλύπτει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του συνεταιρισμού τόσο από πλευράς νέων προϊόντων, όσο και από πλευράς κατηγοριοποίησής τους. Οι παραγωγοί του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού καλλιεργούν σήμερα περίπου 6.500 στρέμματα.
Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι οικογενειακής μορφής, με αποτέλεσμα να γίνονται με πολλή μεγάλη προσοχή όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες που αφορούν το ροδάκινο.
Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού τροφοδοτεί όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα προϊόντα του βρίσκονται σε όλά τα μέρη της Ελλάδας με πωλήσεις που γίνονται, μέσω εμπόρων, ενώ πραγματοποιεί και σημαντικές εξαγωγές σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με κύρια αγορά αυτή της Ρωσίας. Ο συνολικός όγκος εξαγωγών ξεπερνάει τα 3.250.000 κιλά. Το ποσοστό εξαγωγών αγγίζει το 60% των συνολικών πωλήσεων.
Πηγή: agrotypos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας