Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τραγωδία: Πλατάνι σκότωσε 9χρονο σε χωριό της Λαμίας

Τραγικό επίλογο είχε το αμέριμνο παιχνίδι δέκα
παιδιών, χθες τη νύχτα, στην ιστορική πλατεία του χωριού Κομποτάδες, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας (σσ. είναι η πλατεία με τα πλατάνια, κάτω από τα οποία έγινε η σύναξη των οπλαρχηγών, στην επανάσταση του 1821).

Την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν, τα περισσότερα υπό από το βλέμμα των γονιών τους που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση, ακούστηκαν και τριγμοί. Τα παιδιά σκόρπισαν προς διάφορες κατευθύνσεις, ακριβώς τη στιγμή που μεγάλο τμήμα ενός πλατάνου, έπεφτε με πάταγο στο έδαφος.
Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην πλατεία, έσπευσαν να δουν τι συνέβη και εντόπισαν τραυματισμένα δύο αδελφάκια. Ένα αγόρι 9 χρόνων ήταν χτυπημένο στο κεφάλι από τον χοντρό κορμό του δένδρου και ελαφρότερα τραυματισμένο ήταν το 4χρονο αδελφάκι του.
Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, προσπαθώντας παράλληλα να απεγκλωβίσουν τα τραυματισμένα παιδιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, του οποίου κινητή μονάδα έφτασε εγκαίρως στο σημείο, κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες να κρατήσουν τον 9χρονο ζωή, αλλά λίγα λεπτά αργότερα στο νοσοκομείο της Λαμίας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Σχόλιο ai-vreS: Κάποιοι «ευαίσθητοι» Σερβιώτες τι έχουν να πουν ;….. θα ζητήσουν συγγνώμη για όσα έλεγαν και έγραφαν για το πλατάνι στην πλατεία Σερβίων ;  http://ai-vres.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9092.html

Από την πλευρά του δήμου της Λαμίας διευκρινίζεται ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα. Τονίζεται μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά». Σημειώνεται πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα». Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία, αναφέρουν: «Ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
(Φωτογραφία: lamiastar.gr) Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/42014-tragwdia-platani

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι βέβαια.Δεν θα ζητήσουν συγνώμη. Αν όμως συνέβαινε κάτι παρόμοιο θα έστελναν στο πυρ το εξώτερο τη Δημοτική Αρχή
Συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο κ.Νίκο Λαζαριώτη που ανέλαβε προσωπικά το θέμα.
Εύχομαι η νέα Δημοτική αρχή να είναι εξίσου ευαισθητοποιημένη

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ntAYgQLYowo&list=UUsawUvDCbGqR6OkHxqTUq8w

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν θα ζητησουμε συγνωμη! Στην προκειμενη περιπτωση θα μπορουσε να γινει ενα καλαισθητο και προσεκτικο κλαδεμα και οχι αυτο το κουτσουρεμα!Το κειμενο που δημοσιευεται δεν ξεπλενει τις αστοχες ενεργειες κανενος!

Ανώνυμος είπε...

Re pos na se xaraktiriso, to anomalo miali sou pou mpori na ftasi? diladi 8a protimouses na eixame 8ima gia na dikaio8io Lazargiotis? o Platanos ton estila ston Tako, kai tora tha exi arketo xrono na kladeyei ta dedrakia exo apo tin oikia tou.

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου. Ο Πλάτανος απο οτι φαίνεται ξαναχτυπάει, η επικινδυνότητα ήταν στο κόκκινο και εσείς ακόμη ασχολείστε αν θα έπρεπε να κοπεί λιγότερο ή οχι. Όταν μιλάμε για 1 ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν πλάτανο

Ανώνυμος είπε...

akoma toys plekeis to egomio ai vres .ala ena mhnaki toys emhne kai spiti a kai oles h periptoseis den einai idies .ase poy den exei paidia sthn platia afoy egine ena megalo magazi pia platia ...

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν στην Ελλαδα Δυο πολεις τουλαχιστον,(που ξερω) που τα αιωνοβια ιστορικα πλατανια τους τα στηριζουν με δοκους η κολονακια στα κλαδια τους για να μη πεσουν!!!. κι εδω το μονο που στηριζουμε ειναι την ανωμαλια του καθε αντιδημαρχου!!!
ευγε Αιβρες ξερουμε με ποιον εισαι!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΠΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ! ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!

Το Προφίλ μας