Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο θάνατος της 34χρονης, ο λαϊκισμός και η αδιαφορία…

τoυ Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 29-8-2014
Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου», η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 34χρονης κοπέλας στο Προσήλιο δείχνει ως αιτία την ανακοπή καρδιάς, λόγω της επιληψίας, από την οποία έπασχε. Ρωτώντας γιατρούς της περιοχής (και όχι μόνο) σχεδόν όλοι μας απάντησαν πως, εφόσον μιλάμε για ανακοπή καρδιάς, ακόμη και εάν έφτανε ασθενοφόρο σε λίγα λεπτά, η κοπέλα δε θα ζούσε (Προσοχή: Δεν είναι δικός μας ισχυρισμός, αλλά ιατρών, καθώς εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως ιατρική γνώση). Πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με την αφήγηση του εν λόγω τραγικού περιστατικού (WEST CHANNEL) από συγγενείς της άτυχης κοπέλας, η μητέρα της τη βρήκε αναίσθητη και όχι την ώρα της ανακοπής, η οποία πιθανότατα είχε επέλθει αρκετά νωρίτερα.
Έτσι, λοιπόν, η αιτία θανάτου της 34χρονης δεν φαίνεται να είναι η μη έγκαιρη έλευση ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Σερβίων, άποψη που φαίνεται να έχει υιοθετήσει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής μας. Και, συνεπώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, σε ανάλογες περιπτώσεις, η εξαγωγή βιαστικών συμπερασμάτων, ο συνήθης λαϊκισμός, αλλά και η διάθεση μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του τραγικού αυτού συμβάντος, δημιουργούν και λανθασμένες εντυπώσεις.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δε δικαιολογούν, σε καμία περίπτωση, την απουσία οδηγού ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Σερβίων. Η οποία, παρά το μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε, δεν ευαισθητοποίησε τον έχοντα τη σχετική ευθύνη διοικητή του Μαμάτσειου-Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ώστε να δώσει μια, έστω, στοιχειώδη απάντηση στα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν. Μια, έστω, δικαιολογία. Μια, εξήγηση. Μια αδιαφορία ή οποία πραγματικά, είναι επίσης τραγική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας