Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Δέκα 'κίτρινες σημαίες' πριν σε απατήσει


Από το oneman.gr
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αν δεις έγκαιρα τις προειδοποιητικές βολές, μπορεί να μη συμβεί και στη δική σου.νώ λοιπόν κάνεις τις απλωτές σου στη Φολέγανδρο, εμείς οι άκοποι φίλοι σου απ' το ΟΝΕΜΑΝ γράφουμε τη λίστα με τις 'κίτρινες σημαίες' που οφείλεις να δεις πριν γίνει το κακό, πριν δηλαδή καταλάβεις ότι το κορίτσι σου δοκιμάζει νέες εμπειρίες και νέο κόσμο γενικότερα.
Μην πεις ότι δεν στα 'παμε.

Warning #1. Το σεξ σας έχει πάει περίπατο

Στην πρώτη κίτρινη σημαία, δεν φέρει κανείς μεγαλύτερη ευθύνη απ' τον άλλον. Λίγα πράγματα είναι πιο σίγουρα στον κόσμο απ' τη μείωση των στατιστικών σας στο κρεβάτι με την πάροδο του χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κερατώσεις ή να κερατωθείς για να ανέβουν τα νούμερα, αλλά συνήθως αυτή η μείωση φέρνει μαζί της και γκρίνια-μικρά ανοιχτά παράθυρα για μια νέα, μη φθαρμένη εμπειρία.

Warning #2. Πού πήγε η φλυαρία της;

Πού πήγαν οι πιο αδιάφορες αναλύσεις για τις φίλες της, τις δουλειές και τα γκομενικά τους; Γιατί δε σε ζαλίζει πια με τα κουτσομπολιά για τον γκόμενο της ξαδέρφης -και την ίδια την ξαδέρφη; Πού πήγε όλη αυτή η ζέση να μάθεις και την παραμικρή βλακεία; ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΙΑ;

Warning #3. Ένα καινούργιο αντρικό όνομα στη γειτονιά

Ξαφνικά ακούς και ξανακούς για έναν Πέτρο. Το πιο ανησυχητικό είναι πως όταν τελικά ρωτάς γι' αυτόν τον Πέτρο, μαθαίνεις ότι είναι κάποιος για τον οποίον έχεις ξανακούσει και “αμάν ρε Γιώργο, ποτέ δεν με προσέχεις όταν μιλάω” κλπ. Δεν σου 'χει ξαναπεί ποτέ γι' αυτόν τον Πέτρο. Που είναι και 'μια χαρά τύπος'.

 

Warning #4. Θυμήθηκε μια συγκεκριμένη φορά που την εκνεύρισες πριν 418 μέρες

Και σου έκανε σκηνή. 418 μέρες μετά. Στα κιτάπια των επιστημόνων των σχέσεων, αυτό λέγεται 'δημιουργία τεχνητής έντασης'. Στα κιτάπια της λαϊκής θυμοσοφίας, αυτό λέγεται 'έχω χεσμένη τη φωλιά μου', ή τέλος πάντων 'κινούμαι προς αυτήν την κατεύθυνση'.

Warning #5. Δεν γκρινιάζει πια

Και όμως. Νιώθεις ότι βγήκες από πλυντήριο αυτοκινήτων που, αντί για το αυτοκίνητο, η πίεση χτυπούσε αλύπητα εσένα. Νιώθεις σαν να είσαι μούσκεμα και να βγήκες στον ήλιο. Αλλά και πάλι δεν είσαι ευχαριστημένος. Κάτι σου λείπει. Είχες συνηθίσει την γκρίνια. Και τώρα τι έπαθε; Τι της συμβαίνει; Κάτι άλλαξε. Το λένε και ηρεμία πριν την καταιγίδα.

Warning #6. Ούτε ζηλεύει όπως πριν

Βασικά δε ζηλεύει καθόλου. Το συναίσθημα και ο προβληματισμός σου είναι πανομοιότυπα με την κίτρινη σημαία #5. Η αλήθεια είναι ότι μεγαλύτερο καμπανάκι από αυτό εδώ, δεν υπάρχει. Γιατί να ζηλέψει; Ήδη έχουν μπει οι βάσεις για να σε απατήσει. Για παιδάκι την πέρασες;

 

Warning #7.  Βαριέται να κάνει πράγματα που έχετε βαφτίσει 'δικά σας'

Αναβάλλει συνέχεια τη δεύτερη σεζόν 'The Americans', γιατί βαριέται, 'δεν είναι σε φάση'. Την πρώτη την είδατε μαζί, ενώ επέμενε να τη δείτε και δεύτερη φορά. Δεν την ενδιαφέρει πια να περνάτε τις Πέμπτες λιωμένοι στον καναπέ, όπως καθιερώσατε όλη την προηγούμενη χρονιά. Βαριέται να βγάλει βόλτα το σκύλο.

Warning #8. Γίνεται απ' την αρχή κολλητή με τις κολλητές της

Η τελευταία φορά που έκανε τόσο παρέα με τις φίλες της ήταν σίγουρα πριν σε γνωρίσει. Δεν έχεις ξαναζήσει την παρέα της τόσο μεγάλες μέρες στιγμές, τουλάχιστον από αυτά που ακούς. Γιατί το αν όντως συναντά τρεις φορές τη βδομάδα (!) τη Μαρία ή κάποιον με περισσότερα γένια στο πρόσωπο, ελέγχεται.

Warning #9. Κάνει πραγματάκια μόνη(;) της

Σινεμά, ψώνια, μια βόλτα 'έτσι να ξεσκάσω μωρέ', 'λέω να ξεκινήσω το The Strain, αφού δεν σ' αρέσουν αυτά εσένα' και ο Θεός βοηθός. Γιέα, ράιτ.

Warning #10. Ξαφνικά νυστάζει / κουράζεται περισσότερο στη δουλειά

Σε αγαστό ένα-δύο με το πρώτο warning, το κορίτσι -ξαφνικά- θα μπορούσε να επικαλεστεί και την Παλαιά Διαθήκη για να μην κάνετε σεξ απόψε. Και αύριο. Και στις διακοπές. Και τι έγινε ρε παιδιά;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας