Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και της Δημοτικής Αρχής



Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Αυγούστου 2014, στη γεμάτη κόσμο Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, των  νεοεκλεγμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και  των  Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Στην εκδήλωση περέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος,  οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, Ραχήλ Μακρή και Ευγενία Ουζουνίδου,  ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο δήμαρχος Γρεβενων Γιώργος Δασταμάνης, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Στην εκδήλωση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.   
Ο κ. Ιωαννίδης στο πλαίσιο της ομιλίας του επεσήμανε πως «η μέρα αυτή αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση, για όσους έβαλαν τα θεμέλια για την ίδρυση της Δημοτικής κίνησης, για όσους πίστεψαν σε αυτή κυρίως στην αρχή όταν και υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση για αν θα καταφέρει να μακροημερεύσει, αλλά και για όλους συνέβαλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην πορεία της συνολικά τα τελευταία χρόνια.
Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, με την πορεία μας, αποδείχτηκε πως μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος άσκησης πολιτικής, με εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, με πολυσχιδής δραστηριότητα, με συμμετοχή των πολιτών, με ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, με επεξεργασία εναλλακτικών προτάσεων, με αποφυγή και καταγγελία του λαϊκισμού».
Ο νέος δήμαρχος Κοζάνης σημείωσε ακόμη ότι «βασική προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε πολιτικής που θα αποφασίσουμε να εκπονήσουμε και να εφαρμόσουμε είναι η συνεργασία όλων μας. Η συνεργασία όλων των φορέων και κυρίως η εμπλοκή της κοινωνίας. Η πρόκληση είναι πλέον μπροστά μας και δεν δικαιολογούνται λάθη. Θα πρέπει να αποφασίσουμε πολιτικές που θα σέβονται την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα! Επιδιώκουμε κυρίως μέσα από τα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα εναλλακτικό μοντέλο διοίκησης, πιο αποκεντρωμένο με ισχυρούς και ανεξάρτητους Δήμους, με απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες. Θα προασπίσουμε την αυτονομία της αυτοδιοίκησης από τον κρατικό και κομματικό εναγκαλισμό. Θα παλέψουμε για μια πραγματική αυτοδιοίκηση, η οποία θα μετατραπεί από μέρος του προβλήματος, σε μέρος της λύσης. Η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ένα θύλακας προστασίας των κοινωνικών – συλλογικών αγαθών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας