Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση για τα οικονομικά του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού από την Ενωτική Κίνηση




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ

Η πραγματική οικονομική κατάσταση του δήμου Σερβίων-Βελβεντού


Είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς τον Δήμαρχο και ορισμένα από τα στελέχη του, στις ανακρίβειες, τις φραστικές υπερβάσεις, τις αοριστολογίες, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες με τις οποίες  το τελευταίο καιρό έχουν βομβαρδίσει  τους πολίτες του Δήμου μας.

Η επιλογή του τρόπου με τον οποίο ανακοινώνονται  οικονομικά στοιχεία του Δήμου (εξωθεσμικά) και ο ίδιος ο τρόπος, πέραν της ανευθυνότητας και των έννομων συνεπειών που προκαλεί, υποδηλώνει πλήρη άγνοια της λειτουργίας ενός σύγχρονου Δήμου.

Θα ήταν άστοχο ν' απαντήσει  κανείς στις γραφικότητες αυτές.

Όμως πρωτίστως για λόγους κύρους του θεσμού που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε για τέσσερα σχεδόν χρόνια αλλά και προστασίας της τιμής και της υπόληψης όλων όσων υπηρέτησαν τον Δήμο την προηγούμενη δημοτική περίοδο   (πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πρόεδροι και διοικητικά συμβούλια νομικών προσώπων, αντιδήμαρχοι, υπάλληλοι του δήμου, δήμαρχος),  και ως ένδειξη σεβασμού των δημοτών της τοπικής κοινωνίας, κυρίως όμως για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαστε υποχρεωμένοι ν΄ απαντήσουμε και να θέσουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

1.     Το σύνολο  των οφειλών του δήμου προκύπτει από τα λογιστικά στοιχεία που τηρούνται στο διπλογραφικό σύστημα από τους υπαλλήλους του δήμου και πάντως δεν προκύπτουν ως αποτέλεσμα του τι νομίζει κανείς, όπως εν προκειμένω ο δήμαρχος.

2.     Ενημερώνουμε τους πολίτες του δήμου ότι κατά την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής, ακολούθησε διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του ταμείου του Δήμου με ταυτόχρονη απογραφή των οικονομικών στοιχείων με ημερομηνία απογραφής την 31-08-2014.             
          Στην απογραφή συμμετείχαν εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής ο δήμαρχος,
ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζυγούρης Φ. και ο δημοτικός σύμβουλος    κ Ζορμπάς Μ.,  εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής αρχής ο δήμαρχος και ο  λογιστής του δήμου  και  εκ μέρους των υπαλλήλων ο  ταμίας του δήμου κ. Αναγνώστου Κ.

3. Τις οικονομικές καταστάσεις  συνυπέγραψαν οι δύο δήμαρχοι (οι καταστάσεις διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο).

Με βάση τις καταστάσεις αυτές και το ισοζύγιο λογιστικής προκύπτουν τα ακόλουθα οικονομικά στοιχεία.

                               
-           Υπόλοιπο ταμείου  την 31-08-2014                                987.122,84
-           Οφειλές πολιτών προς τον δήμο                                  1.829.997,10
-          Δάνεια  ( πάρθηκαν από τον δήμο πριν το 2010            1.645.593,30
           και εξυπηρετούνται κάθε μήνα)
  - Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις
·                Προμηθευτές                                                2.735.031,58
·                Πιστωτές                                                         665.951,05
Σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων          3.400.982,60

Επομένως ο Δήμος στις 31-08-2014 είχε διαθέσιμα και απαιτήσεις συνολικά 2.817.119,90  € ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου ανέρχονταν στα 5.046.575,90  €, από τα 8,5 εκ. € που είχαμε παραλάβει. Πως προκύπτουν τα   10 εκ. € χρέους που ισχυρίζεται ο νέος δήμαρχος;

Συμπερασματικά,  το έλλειμα στις 31-08-2014 είναι:
5.046.575,90  € -  2.817.119,90  € =  2.229.456,00 €
             
4.     Το σύνολο των οφειλών του δήμου έως 31-08-2014 περιέχονται  στο διπλογραφικό σύστημα και έχουν αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις που συνυπέγραψαν οι δύο δήμαρχοι.
Δεν υπήρξε στα τρισήμιση χρόνια της θητείας μας και ούτε αφήσαμε οφειλή εκτός διπλογραφικού συστήματος. Δεν υπήρξε ούτε υπάρχει δαπάνη που να μην έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες νομιμότητας. Για κάθε δαπάνη του δήμου έχουν ληφθεί αποφάσεις νομιμότητας, είτε απόφαση δημοτικού συμβουλίου, είτε απόφαση οικονομικής επιτροπής,  είτε απόφαση δημάρχου και όλα όσα προβλέπονται από τις εσωτερικές διαδικασίες της λειτουργίας του δήμου.
Δηλώνουμε δε ότι καμμιά δαπάνη δεν θ' αναγνωριστεί αν δεν έχουν προηγηθεί οι διαδικασίες νομιμότητας.
Τώρα, αν κάποιοι έχουν υποσχεθεί τακτοποίηση λογαριασμών, αυτό είναι δικό τους θέμα, όμως δεν θα μας βρουν σύμφωνους.

5.     Αν και πολύ νωρίς, είναι προφανής η αδυναμία της νέας δημοτικής αρχής να διοικήσει και να ικανοποιήσει όσα υποσχέθηκε, έτσι αναζητά άλλοθι. Αντί όμως να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα, ας κοιτάξει με την καθημερινή φυσική της παρουσία  στο Δήμο να ασχοληθεί και να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών και του Δήμου που κάθε μέρα και πληθαίνουν.


Κύριε δήμαρχε,

οι εκλογές τελείωσαν και ο λαός σας επέλεξε να κατευθύνετε τις τύχες αυτού του τόπου για πέντε χρόνια.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Επιτέλους διοικήστε!!!


ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες στις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων.


   Σέρβια 16-10-2014                                             Β.  Κωνσταντόπουλος

                                                            Πρώην δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού
                                                                   

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΜΕ!ΤΩΡΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΛΟΥΜ !ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΘΗΚΕ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ .Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ.ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ?ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΤΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ?ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ .ΛΥΠΑΜΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΒΑΣΙΛΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ .

Ανώνυμος είπε...

dimarxe morfomenos an8ropos eise prosexoyn poy vazoyn tin ypografi k tin ps.li

Ανώνυμος είπε...

proin dimarxe ase tis anakinosis kai prosexe oi lamogies arxisan ena timologio kopike anti gia 100 eyro 400.

Ανώνυμος είπε...

ας σταματησουν επιτελους τον πολεμο με τις ανακοινωσεις και οι δυο πλευρες,τις κοκορομαχιες και τα οικονομικα ας τα συζητησουν στο δημοτικο συμβουλιο παρουσια των ορκωτων λογιστων, και μετα ας βγαλουν ανακοινωσεις !!!.ο κοσμος περιμενει λυση στα προβληματα, και αυτα ειναι πολλα!!! σαν δημοτης παρακολουθω τη νεα δημοτικη αρχη, και αυτο που με προβληματιζει ειναι! που καποιοι προσπαθουν να αυτο αναδειχθουν και να εκδικηθουν!Δημαρχε μην παρασυρεσε απο αυτους και μονο! δεν σε προβληματιζει που καποιοι αλλοι σιωπουν και δεν μιλανε;;;Δημαρχε σαν δημοτης και ψηφοφορος σου δες τα πραγματα ποιο ρεαλιστικα και ποιο ανοιχτα,μην σε εγκλωβιζουν εκει που θελουν μερικοι!!! και ο ενοων νοητο!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: με τη φυσική παρουσία στο Δημο. Δηλαδή στο γειτονικό καφενείο με τσίπουρα μπύρες κάθε μέρα όλος ο θίασος της συμπολίτευσης. Εκει μπορεί να τους βρει ο δημοτης.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΗΣΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑ ΣΕ 10.000.000 ΕVRΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΝΑΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Φ.ΖΥΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ.....ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...ΕΛΕΟΣ !!!!!ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ......ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΦΩΤΗ !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη βλεπεις τι πληρωνεις....Ακομη προσπαθουν να σε αιχναλωτισουν. Αλλα εσυ εισαι αυτος που φταει. Γιατι δεν τους εστειλες ολους στο σκαμνι? Οσο για την πιθαμη που θα επρεπε να ειναι κοντα στον Ακη βγαινει και μας λεει για 10 μυρια. Πλακα κανουμε? Εχουμε και τον αλλο απο περα που ειναι καταχρεωμενος να παιρνει ξαφνικα ηγετικη θεση....ουστ απο εδω ρε κοπριτες......σεβαστειτε τον λαο που σας ψηφισε και δουλεψτε. Ο κοσμος εχει προβλημτα. Και εσυ ai vres αν εχεις κοτσια ανεβασετο.Γραφω ανωνυμα. Επωνυμα θα γραψω οταν οι νεοι μιλησουν με χαρτια και ντοκουμεντα.

ai-vreS είπε...

Νομίζουμε τόσο καιρό έχουμε αποδείξει τι ... κότσια έχουμε

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι λίγο πρακτικός, αφού ανακάλυψες τη λαμογια πήγαινε στον προμηθευτή και ζητά του να εκδώσει για τον δήμο πιστωτικό τιμολόγιο αξίας 300 ευρο.
Επίσης πριν ο οποιοσδήποτε προμηθευτής παρέχει οποιοδήποτε προϊόν υπηρεσία θα πρέπει να υπάρχει γραπτή συμφωνία/συμβόλαιο μεταξύ του δήμου και του προμηθευτή που θα καθορίζει τους ορούς των συναλλαγών.
Σε κάθε περίπτωση ο προμηθευτής πριν παραδώσει προϊόντα/υπηρεσίες θα πρέπει να έχει γραπτή παραγγελία από τον Δημο Και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να γίνονται συναλλαγες στο μιλητο.

ΜΠΙΛ ΤΣΑΚ ΝΩΡΙΣ είπε...

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ.......
Β.Κ............
ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσας εδω πως και σας ξεφυγε αυτο που ακολουθει ακι δεν το ανεβασατε; Από το kozanimedia
Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2014 at 23:10
Αγαπητέ Βασίλη ανέχεσαι να έχεις αντιδήμαρχο έναν Τέτο από το Βελβενδό ο οποίος είχε πολλες συναλλαγές με το δήμο στη δική σου θητεία και τον τελευταίο χρόνο πάνω από 5.000 ευρό. Δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος όπως λέει το άρθρο 14 του νόμου 3852/2010 Καλικρατης.
Σήμερα Βασίλη σε κάνει πόλεμο για τα οικονομικά και συ τον αφήνεις. Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει τότες;
Ο Δήμαρχος αντί να τον στείλει σπίτι τον έκανε αντιδήμαρχο. Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος μαϊμού με την ανοχή του κράτους και του πρωτοδικείου.
Ορίστε και οι αποδείξεις από τη Διαύγεια: Όποιος θέλει τις βάζει στο Γούγλε και τις βλέπει.
1. ΑΔΑ: ΒΙΗΧΩ11-ΒΘ6 6/3/2014
Θέμα: «Έγκριση διενέργειας της προμήθειας , ξυλείας για κατασκευή στέγης στο δημ .σχολείο Τ.Κ. Ιμέρων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Αναθέτουµε στoν «ΤΕΤΟ ∆. ΝΙΚΟΛΑΟ »µε ΑΦΜ:035267806, ∆OY: ΚΟΖΑΝΗ» την προµήθεια,
ξυλείας για κατασκευή στέγης στο δηµ .σχολείο Τ.Κ. Ιµέρων, προϋπολογισµού 2.214,00ευρώ, µε το Φ.Π.Α..
2. ΑΔΑ: ΒΙΡ2Ω11-Ν3Μ 30/1/2014
Θέµα: «Απευθείας ανάθεση της προµήθειας, ξύλινου οικίσκου στη Τ.Κ. Πλατανορέµατος Προϋπολογισµού 1.599.00ευρώ, µε απευθείας ανάθεση».
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Αναθέτουµε στoν «ΤΕΤΟ ∆. ΝΙΚΟΛΑΟ »µε ΑΦΜ:035267806, ∆OY: ΚΟΖΑΝΗ» την προµήθεια,
ξύλινου οικίσκου στη Τ.Κ. Πλατανορέµατος, προϋπολογισµού 1.599,00ευρώ, µε το Φ.Π.Α.

3. ΑΔΑ: ΒΛΓΦΩ11-ΩΨΝ 29/11/2013
Θέμα: «Έγκριση διενέργειας της προμήθειας ,ξύλινου οικίσκου , προϋπολογισμού 5.043,00ευρώ, απευθείας ανάθεση».
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Αναθέτουμε στον «ΤΕΤΟ ∆. ΝΙΚΟΛΑΟ » με ΑΦΜ:035267806, ∆ΟΥ: ΣΕΡΒΙΩΝ την
Προμήθεια, ξύλινου οικίσκου, προϋπολογισμού 5.043,00ευρώ με το Φ.Π.Α..

Άρθρο 14
Κωλύματα και ασυμβίβαστα
3. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας:
α. Όποιοι συνδέονται με το δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα, εκτός από τους συνδέσμους, με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως.
Πες τα επιτέλους. Τι περιμένεις δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Και αλλο και αλλο σχολιο, πως και δεν το βαλατε ρε παιδια. εχει ενδιαφερον
Ταμπάχανα
18 Οκτωβρίου 2014 at 00:10
Οι κύριοι Τάσσιος και Μπουχουράς που ειναι επιλαχοντες και οι λοιποί γιατί δεν το κάνουν θέμα αυτό με τον Τέτο για να παρουν τη θέση; Κάτι άλλο συμβαίνει λοιπον. Καημένα Σέρβια μείνατε με έναν σύμβουλο.

Ταμπάχανα είπε...

Ο κ. Τέτος με την καταθεση ψηφοδελτιου έκανε ψέυτικη υπευθυνη δήλωση ότι δεν εχει τα κωλυματα του αρθρου 14 του Νομου του Καλικρατη. δηλαδη οτι δεν ειχε οικονομικες συνεργασιες με το Δήμο πανω απο 5,000 ευρω τον τελευταιο χρονο. Τι κανει το αρμοδιο δικαστήριο; Τι κανουν οι συμβουλοι που εμειναν απο εξω; Τι κανεις εσυ Βασιλη;

Το Προφίλ μας