Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εσπασαν τα κοντέρ για τη ρύθμιση οφειλών - 10.000 αιτήσεις με το «καλημέρα»

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των φορολογούμενων στη νέα ρύθμιση οφειλών, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της εφαρμογής του TAXIS, υποβλήθηκαν περίπου 10.000 αιτήσεις υπαγωγής.

Στο υπουργείο Οικονομικών κρατάνε την ανάσα τους, αφού μόνο αν καταβληθεί η πρώτη δόση θα επικυρωθούν όλες αυτές οι αιτήσεις, ενώ το στοίχημα είναι, πλέον, η διατήρηση υψηλού ρυθμού υπαγωγής οφειλών, αφού οι οφειλές- παλιές και νέες- έχουν σπάσει το φράγμα των 71 δισ ευρώ, "πνίγοντας" τις εφορίες και δημιουργώντας προβλήματα στον Προϋπολογισμό.
Μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή του TAXIS, όσοι έχουν αφήσει απλήρωτες τις φορολογικές υποχρεώσεις του Οκτωβρίου, μπορούν να τις ρυθμίσουν ΜΟΝΟ σε 12 δόσεις, πατώντας το "κουτάκι" με την ένδειξη Ρ2, που παραπέμπει στην πάγια ρύθμιση οφειλών. Δυνατότητα 24 δόσεων υπάρχει ΜΟΝΟ για έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις, όπως ο φόρος γονικής παροχής ή ο φόρος κληρονομιάς.
Η αίτηση για 72 έως 100 δόσεις μπορεί να υποβληθεί ΜΟΝΟ για τις παλιές οφειλές, δηλαδή ως το τέλος Σεπτεμβρίου, πατώντας το "κουτάκι" με την ένδειξη Ρ3, όπου στη συνέχεια επιλέγει κανείς τον αριθμό δόσεων που τον βολεύει, με βάση το "κούρεμα" των προσαυξήσεων που προβλέπεται. Όσοι βρίσκονται ήδη σε παλιά ρύθμιση και συγκεκριμένα στη Νέα Αρχή, μπορούν είτε να επιλέξουν να μεταπηδήσουν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων είτε να ζητήσουν τη διατήρηση της ρύθμισης που ήδη βρίσκονται, πατώντας το "κουτάκι" με την ένδειξη Ρ4. Σε αυτή τη περίπτωση θα έχουν ως bonus επιπλέον 20% στο "κούρεμα" των προσαυξήσεων.
Σημειώνεται ότι για να επικυρωθεί η υποβολή της αίτησης, θα πρέπει να πληρωθεί η 1η δόση εντός 3 ημερών, αλλιώς θα πρέπει να υποβληθεί νέα αίτηση.
Όσον αφορά στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που διαμορφώνονται στα 11,5 δισ ευρώ, με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου λειτουργίας του συστήματος οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 8.579, αφορώντας σε οφειλές ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας