Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Βραβεύσεις μαθητών στο Βελβεντό

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
 Την ευχή και την ευλογία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου μετέφερε στην ‘’ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Βελβεντού και του ΕΠΑΛ Σερβίων για το σχολικό έτος 2013-2014’’ που πραγματοποιήθηκε (την 30η-12-2014) στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού και συνδιοργανώθηκε ‘’από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού / Δ.Κ. Βελβεντού και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Βελβεντού’’, ο υποφαινόμενος με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βελβεντού. 


Στην εκδήλωση που ήταν παρόντες, λάμποντες, οι υπό βράβευση μαθητές και μαθήτριες, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες των παιδιών, δάσκαλοι και καθηγητές, απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Βελβεντού κ. Νίκος Τέτος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού κ. Άννα Στεργίου και η Λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Βελβεντού κ. Άρτεμις Σερδάκη, που η αναφορά του λόγου της (και) στον εκλιπόντα (το Φεβρουάριο του 2014) συνάδελφο, καθηγητή και Λυκειάρχη Βελβεντού Αντώνη Διηνή, προκάλεσε αισθήματα συγκίνησης όχι μόνο στην ίδια αλλά και σε όλους μας.






Η Εκκλησία, μας αγκαλιάζει όλους και τον καθένα άνθρωπο ξεχωριστά με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του προσώπου του. Συγχαίρει στη χαρά του επιτυχόντος και της επιτυχούσης, δεν ξεχνά όμως και δεν αδιαφορεί για τον αποτυχόντα και την αποτυχούσα. Φροντίζει γι’ αυτόν που πάει μπροστά, αλλά στέκεται δίπλα και υποστηρικτικά και σ’ αυτόν που μένει πίσω, ή που σκοντάφτει και πέφτει κάτω, προσφέροντας στον καθένα και στην καθεμιά την ελπίδα του Χριστού, που τη δικαιούται και τη χρειάζεται, είπε μεταξύ των άλλων ο Αρχιερατικός στο χαιρετισμό του.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ζωντανή μουσική, τραγούδι και ορχήστρα, από τους μαθητές και έκλεισε με την προβολή φωτογραφιών από διάφορες εκδρομές των μαθητών στην Κωνσταντινούπολη και αλλού, με μουσική υπόκρουση τραγουδιών από μαθητικές αναμνήσεις των δημιουργών τους.

Και καθώς βγαίναμε, μέσα στην ολοφώτεινη νύχτα, από το Πνευματικό (την προτελευταία ημέρα του 2014) το πρώτο χιόνι, κατάλευκο και απαλό, ήρεμα και σιωπηλά, σκέπαζε τους δρόμους, τις στέγες και το τοπίο όλο, ομορφαίνοντας όλους και όλα: ‘’Χιόνι πέφτει και σκεπάζει την αυλή μας’’.  
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος (30-12-2014)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"τον αποτυχόντα και την αποτυχούσα", "σ’ αυτόν που μένει πίσω". Ατυχεστατοι χαρακτηρισμοι και εκφρασεις απο τον Αρχιερατικο στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.... Κανει διαχωρισμο παιδιων κατι που ο συλλογος γονεων και ο Δημοςδιακριτικοτατα απεφυγαν..... Αναρωτηθηκε ποτέ πως αισθανθηκαν τα τεσσερα ¨αποτυχημενα" παιδια;

Ανώνυμος είπε...

Gia tin ypotrofia ton amerikanon poy dinei o theios sta anipsia k.l.p. den egrapses tipota papa.

Ανώνυμος είπε...

esei pou grafis gia tin ypotrofia ean thes ela na me vreis na ta poume o theios karavangelas georgios

Το Προφίλ μας