Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πρόταση Γιάννη Ραγκούση για το ΠΑΣΟΚ.

(Σημεία συνέντευξης σήμερα στο Vima fm και στους δημοσιογράφους Β.Χιώτη, Ν.Παπαδόπουλο, Γ. Παπαχρήστο)
Η χώρα οδηγείται πλησίστια στα χέρια των πλέον δημαγωγικών πολιτικών δυνάμεων που ανέδειξε η κρίση.
Εκατομμύρια Έλληνες που έδωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους για το ΠΑΣΟΚ νιώθουν συγκλονισμένοι μπροστά στις επικείμενες δραματικές εξελίξεις.
Είναι ώρες ιστορικής ευθύνης για όλους μας και ιδιαίτερα για στελέχη σαν εμένα.

Στο πλαίσιο αυτό καταθέτω σήμερα την ακόλουθη πρόταση που για να ειναι βιώσιμη πρέπει να είναι απλή και καθαρή, να σέβεται τις καταστατικές πρόνοιες και να στηρίζεται στην ιστορική και πολιτική εμπειρία της παράταξης.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν και με δεδομένο το προηγούμενο του 2007 όπου ο Γ.Παπανδρέου, επειδή το εκλογικό ποσοστό υποχώρησε μόλις από το 41% στο 38%, έθεσε τον εαυτό του στην κρίση της βάσης των μελών, η πρόταση είναι η ακόλουθη:
1) ο Β.Βενιζέλος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό ηγείται του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και ο Γ. Παπανδρέου εντάσσεται στα ψηφοδέλτια.
2) μετά τις εκλογές αμέσως, το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, Συνέδριο κλπ όπως ακριβώς είχε συμβεί το 2007.
3) εάν ο κ.Β.Βενιζέλος δεν δεχτεί να πράξει και να δεσμευτεί για το αυτονόητο, τότε οι σημερινοί Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (οι κκ Χρυσοχοίδης, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Γεννηματά, Κακλαμάνης, Ντόλιος, Μανιάτης κα.) δεσμεύονται δημοσίως πως έτσι θα εξελιχθούν οι μετεκλογικές διαδικασίες.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως ούτε ο κ.Βενιζέλος αλλά ούτε και οι Βουλευτές και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα δεσμευτούν για την πραγματοποίηση μιας καθαρής και λυτρωτικής διαδικασίας στα πρότυπα των διαδικασιών που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε με απόλυτη πολιτική και οργανωτική επιτυχία το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας