Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Mε τη λήξη του ημερολογιακού έτους 2014 μνεία, ευχές και έπαινοι στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Βελβεντού

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής μετά την Χριστού Γέννησιν (28-12-2014) και με τη λήξη του πολιτικού-ημερολογιακού έτους 2014, σε μια σύντομη και επιγραμματική αναδρομή στο 2014, έγινε μνεία στα λειτουργικά γεγονότα της χρονιάς που παρήλθε και δόθηκαν ευχές και έπαινοι στους πιστούς.
Γεγονότα δυσάρεστα ή ευχάριστα που συνυπάρχουν και που αφορούν το βίο των ανθρώπων στο σύνολό του, καταδείχνουν, μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, τη δυναμική και τη συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα αυτά και τη νοηματοδότησή της.

Στην εκκλησιαστική-ενοριακή ευθύνη του Ιερού Ναού έγιναν μέσα στο 2014: Κηδείες 11, Βαπτίσεις 17 και Γάμοι 4.


Ο Εφημέριος έκανε μνεία και απέδωσε ευχές και επαίνους στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά που με την παρουσία του στα γεγονότα της Θείας Λατρείας και των κοινωνικών και φιλάδελφων δράσεων της Ιερής Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης και του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Βελβεντού (με τη μεγαλύτερη ή την ελαχιστότερη συμμετοχή - πάντως συμμετοχή) συνέβαλε στην καλλιέργεια της αγάπης χωρίς φοβίες και στεγανά (η εντολή είναι ασύνορη: ‘’αγαπάτε τους εχθρούς υμών’’), στην προβολή της καλλιελαίου της Ορθοδοξίας στον κόσμο, στη δόξα της Εκκλησίας και του ονόματος του Ιησού Χριστού.

Ειδικότερα έγινε μνεία και αποδόθηκαν ευχές:

Στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο: (Γιάννη Παπαγόρα, Γεώργιο Στεφάνου, Δημήτριο Στεφάνου και Θεοδώρα Δελνιώρη). Στη νεωκόρο: (Θεοδώρα Κακούλη).

Στα παιδιά του Αγίου Βήματος για τη διακονίας τους σ’ αυτό: (Ευθύμη Καραγκιώζη, Απόστολο και Λεωνίδα Ματόπουλο, Δημήτρη Μινάι, Μιχαήλ Αντωνίου, Θανάση Κουτσιούκη, Ευθύμη Τζιόλα, Μάρκο Καραγιάννη).

Στους ψάλτες: (Γιάννη Τζινίκο, Γιάννη Παπαγόρα, Γιώργο Καραγιάννη, Δήμητρα Κίτση-Βαλωμά). Κάνοντας και αναφορά-μνεία στον κοιμηθέντα εν Κυρίω, κατά το έτος 2014, ψάλτη Αθανάσιο Κουτσιούκη.

Στις προσφοράρισσες: (Άννα Κρομμύδα και Όλγα Τζινίκου). Είναι οι γυναίκες που (ανελλιπώς σε κάθε Θ. Λειτουργία) ζυμώνουν, ψήνουν και προσκομίζουν στο Ναό τους άρτους για τη Θεία Ευχαριστία.

Στις ομάδες των παιδιών: (Θανάση Κουτσιούκη, Δημήτρη Κωστόπουλο, Χρήστο και Άγγελο Παπαγόρα, Γιώργο Αντωνίου, Δημήτρη Μπικάκη) για το κούρεμα του χορτοτάπητα στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Στις μαθήτριες και στους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού και φοιτητές, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις πολιτισμού του Ιερού Ναού: (Ροδούλα Καρδάκου, Μαρία Ματοπούλου, Ιωάννα Στεφάνου, Λεωνίδα Ματόπουλο, Μαρία Κουτσιούκη, Ιωάννα Κωστοπούλου, Αναστασία Ζιούζιου, Βασιλική Μινάι).

Στους κηπουρούς: (Γιάννη Δ. Ζανδέ, Λάμπρο Ι. Κοσμά, Γιώργο Χρ. Παπαγόρα).

Στα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Στους ελαιοχρωματιστές, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους: (Περικλή Παπαγεωργίου, Μανώλη Γκατζάλα, Γιάννη Μπαλάνη, Μανώλη Κόζανα).







Καθώς στη σημερινή (28-12-2014) Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν μνείαν ποιούμεθα ‘’Ιωσήφ του μνήστορος, Δαυίδ του προφητάνακτος και Ιακώβου του αδελφοθέου. Των αγίων Δισμυρίων των εν Νικομηδεία καέντων (το έτος 302). Και Γλυκερίου μάρτυρος’’, επισυνάπτουμε τις ευχές μας στις δρώσες ευχές των εορταζόμενων Αγίων, υπέρ των αδελφών μας και ‘’υπέρ της ειρήνης (της πατρίδας μας και) του σύμπαντος κόσμου’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
28-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας