Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων ανάμεσα στους νικητές του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου!

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων είναι ανάμεσα στα 26 Δημοτικά Σχολεία που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα.
Το θέμα του διαγωνισμού για το 2015 στην κατηγορία Δημοτικά Σχολεία ήταν:
"Πρόσκληση σε Ταξίδι" Πρόσκληση στην Ελλάδα!
και συμμετείχαν οι μαθητές της Στ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Τόλκα. 
Από την ΠΕ Κοζάνης, ανάμεσα στους νικητές είναι και η Γ' τάξη του Γυμνασίου Ανατολικού Πτολεμαϊδας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αθηνά Βαρσαμίδου  και θέμα στην κατηγορία Γυμνάσια,  "Πρόσκληση σε Ταξίδι" - Θεματικά ταξίδια στην Ελλάδα. 

Στις 21 Μαρτίου 2015, στους βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες θα απονεμηθούν βραβεία και δώρα σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκης.
Στη συνέχεια, οι παραπάνω μαθητές και μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια μέσα στο εορταστικό πνεύμα της ημέρας. Αυτή τη χρονιά, ο Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας συγκέντρωσε γύρω στις 5000 συμμετοχές για πάνω από 1000 βραβεία.
Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας 12-18 Μαρτίου για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα Γαλλόφωνους

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου!!!
Χύτα Ιωάννα

Το Προφίλ μας