Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Προτάσεις του Νίκου Λαζαριώτη προς το Δημτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Κύριε πρόεδρε,
Παρακαλώ όπως στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τεθούν προς συζήτηση τα εξής θέματα για τους λόγους που συνοπτικά περιγράφω

1.            Μελέτη αποκατάστασης Βασιλικής κάστρου Σερβίων.

Η <Βασιλική> είναι από τα πλέον αξιόλογα μνημεία του χώρου των κάστρων. Εδώ και χρόνια ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης. Δυστυχώς ένα μέρος του ιερού έχει καταρρεύσει.
Κατατέθηκε μια πρόταση για κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Για την συγκεκριμένη πρόταση άρχισαν να εκπονούνται μελέτες προκειμένου να θεμελιωθούν τα στηρίγματα του στεγάστρου.
Η επιλογή της λύσης αυτής θα βλάψει ανεπανόρθωτα την μεγαλοπρέπεια του μνημείου και θα προκαλέσει οπτική ρύπανση στον χώρο.
Η κατασκευή ενός στεγάστρου με σίδερα και λαμαρίνες παραπέμπει σε πρόχειρες εγκαταστάσεις και όπως είναι γνωστό ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το στέγαστρο στο μνημείο του ΙΝ Α. Νικολάου στο Λιβαδερό
Στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής προς το τέλος της θητείας, είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα με εξειδικευμένο μελετητή ο οποίος μου δήλωσε ότι με τα σημερινά διαθέσιμα υλικά και τις τεχνικές το μνημείο μπορεί να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή.
Μάλιστα εξέφρασε  την άποψη ότι υπάρχει ήδη μελέτη που εκπονήθηκε από το υπουργείο πολιτισμού και πρέπει να αναζητηθεί.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Σύμφωνα με τα προηγούμενα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να σταματήσουν όλες οι μελέτες που γίνονται στη λογική του στεγάστρου και να γίνει διερεύνηση στο υπουργείο πολιτισμού για την αναζήτηση της μελέτης. Σε περίπτωση που η μελέτη δεν ανευρεθεί ο δήμος σταματήσει κάθε άλλη μελέτη και να προχωρήσει σε μελέτη αποκατάστασης του μνημείου στην αρχική του μορφή.
2.            Μελέτη οδικής σύνδεσης Κάστρου Σερβίων με παράκαμψη της οδικής σύνδεσης Σέρβια –Καστανιά.

Είναι γνωστό ότι ο χώρος των κάστρων καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση που ξεκινά από τα όρια του οικισμού Σερβίων και καταλήγει στη κορυφή του λόφου όπου σώζεται μεγάλο μέρος του κάστρου και γίνονται εργασίες αναστήλωσης.
Η δυνατότητα πρόσβασης σε όλη την έκταση του χώρου των κάστρων διασφαλίζεται με μονοπάτια.
Λόγω όμως της μεγάλης απόστασης και του ανηφορικού δρόμου ελάχιστοι επισκέπτες φτάνουν στον τελικό προορισμό στην <ακρόπολη > του κάστρου.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Για να γίνει περισσότερο επισκέψιμος ο χώρος προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει τη ανάθεση μελέτης για διάνοιξη δρόμου – παρακαμπτηρίου προς Καστανιά  από  τη θέση που βρίσκεται ο σεισμογραφικός οικίσκος της ΔΕΗ.
Η απόσταση είναι μικρή και η διάνοιξη σχετικά εύκολη.

ΣΕΡΒΙΑ
06/03/2015

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τετοιες ενεργειες πρεπει να επικροτουνται.Η αντιπολιτευση δεν ειναι μονο για να ασκει σκληρη κριτικη.
Τελικα οι προτασεις του καθολα αξιοπρεπη και δραστηριου κ.Λαζαριωτη περασαν απο το Δημοτικο Συμβουλιο;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Lazargioti tis idame tosa xronia tis protasis sou, oi opies einai stena sinedemenes me aytes tis paraloges emones sou opos:

Proo8ises tin anaplasi teleytea stigmi kai tin dimopratises eno mporouses na to apofigis kai etsi na min mpi o topos se peripeties kai exartisis apo tin E.E.

Toso 8ermos ipostiriktis tis anaplasis, den 8a to elega oti diakatexese apo logous ais8itikis (touspragmatikous logous ofilis na mas tous pis o idios) espeyses dolia kai katestrepses ton istoriko platano xaraktirizodas ton protistos os sapio stin dasiki ipiresia kai stin sinexia katakreourgodas ton exafanises giati se empodise sto sxedio tis anaplasis.

Ανώνυμος είπε...

Αμα ειναι αξιολογες οι προτασεις του γιατι δεν τις εκανε και πραξη οταν ηταν αντιδημαρχος??τι περιμενε??πως θα κατσει καμια 15αρια χρονια εκει και θα εχει χρονο να τα φτιαξει??εν τω μεταξυ η προταση του ειδικα η δευτερη ειναι τελειως ακυρη...μαλλον εχει πολλα χρονια να ανεβει στα καστρα και να συνεχισει στον δρομο προς τα πανω...πιο ευκολα φερνεις θαλασσα στα σερβια παρα να ξεκινησει να γινεται τετοιος δρομος...(και οικονομικα και δυσκολια χαραξης)..οσο αφορα την πρωτη προταση...κυριε λαζαριωτη,εδω δεν εχουμε μαντηκι να κλαψουμε και θα πληρωνουμε τα μαλλια της κεφαλης μας για μελετες???αληθεια για πειτε μας..ξερετε το ποσο που δαπανηθηκε για την μελετη της πεζοδρομησης και της πλατειας??αν δεν ξερετε να σας ενημερωσω 580.000€...τοσα λειπονταν στην ΑΝ.ΚΟ για σχεδια και μελετη που θα μπορουσε να την βγαλει και ο οποιοσδηποτε εδω που τα λεμε!!!οποτε την επομενη φορα που θα εχετε να καταθεσετε καποια προταση φροντιστε τουλαχιστον να ειναι εφαρμοσιμη και οικονομικα βασισμενη στα σημερινα δεδομενα και οχι στη σφαιρα της φαντασιας!!!και κατι ακομη..η σημερινη διοικηση του δημου ειναι αφαντη..εκτος απο κανα δυο που φαινεται οτι προσπαθουν...αν συνεχισουν ετσι θα φανε αγριο κυνηγητο...ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΑΓΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΣΕΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΚΟΚΟΛΙΟΥ?

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι (4:44 - 6:27 - 3:15) γιατί χάνετε την ψυχραιμία σας χωρίς λόγο ;

Σαν δημοτικός σύμβουλος κατέθεσα, όπως έχω υποχρέωση, δυο προτάσεις οι οποίες ψηφίσθηκαν ομόφωνα απο το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν ζήτησα απο κανέναν ευθύνη για παραλέιψεις ούτε τις επέβαλα και προφανώς θα καταθέσω και άλλες προτάσεις.
Ο δρόμος για τα κάστρα φίλε (6:27) γίνεται πολύ εύκολα και δεν το λέω εγώ αλλά ειδικοί.
ΡΕ (3:15) δεν μας λές ποιές μελέτες ήταν έτοιμες ; Μήπως για το πέτρινο γεφύρι το μοναδικό που σώζεται στο νότιο τμήμα του νομού Κοζάνης που σε λίγο θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του ;
Τώρα γιατί δεν τα έκανα εγώ όλα όσα λείπουν απο τον τόπο μας στα 3,5 χρόνια της θητείας μου να ζητήσω δημόσια συγνώμη απο εσάς τους πατριώτες.
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά το έκανα για να ενημερώσω όλους τους καλόπιστους συντοπίτες για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι άλλοι που μόνο βρίζουν και ρίχνουν τη χολή με τον κουβά δεν με απασχολούν.

Λαζαριώτης Νίκος
Δημοτικός Σύμβουλος.
.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

To ema8es file Niko to epikinoniako kolpo, otan vriskese se adiexodo na zitas dimosia signomi. Kai se eroto ey8eos: Ti ''xroma'' exi i signomi? mipos einai mia ''merida'' apo ta idia? I ka8imerinotita pou bionoume milaei apo moni tis, oso kai na 8eloune merikoi na tin apoxromatisoune to mono pou petixenoune einai i moutzoura. !!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Νικό, μερικοι μιλαν μονο για να μιλαν.

Το Προφίλ μας