Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Αποψη: Αντιμνημονιακός με το αζημίωτο

Tου Πάσχου Μανδραβέλη
Ως «συνεπής αντιμνημονιακός» αυτοπροσδιορίστηκε στην συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, και μπράβο του. Μόνο, που όπως κάνουν και πολλοί άλλοι, ξέχασε να βάλει τον απαιτούμενο αστερίσκο στον αυτοπροσδιορισμό του. Υπήρξε αντιμνημονιακός ως πολιτικός ή ως δικηγόρος με με το αζημίωτο; Η κατάργηση του μνημονίου, στόχο για τον οποίο ξόδεψε χιλιάδες εργατοώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα, είχε και προμήθεια  12%.

Υπάρχουν πολλά κενά και περισσότερα ερωτηματικά στις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά την αποκάλυψη ότι ήταν μέτοχος σε εταιρία δικηγόρων που έκανε αγωγές στο ελληνικό δημόσιο για επαναπρόσληψη απολυμένων με προμήθεια 12%.


Το πρώτο ερωτηματικό είναι γιατί ενώ έγινε ευρωβουλευτής αποφάσισε το καλοκαίρι του 2014 να εγκαταλήψει την παλιά δικηγορική εταιρία,  συστήσει νέα η οποία ξέρουμε ότι ασχολιόταν τουλάχιστον με υποθέσεις μισθολογικών διαφορών με το δημόσιο. Είχε τον χρόνο ο ευρωβουλευτής Κατρούγκαλος να ασχολείται και με δικηγορικές υποθέσεις;

Το δεύτερο και μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι αν η επαναπρόσληψη των απολυμένων θα έφερνε προσωπικό οικονομικό όφελος για τον υπουργό. Ο υπουργός ισχυρίζεται ότι όλα τα δικαιώματα για ζητήματα αμοιβών τα έχει εκχωρήσει στη δικηγορική εταιρεία της οποίας ήταν μέλος μέχρι τα μέσα του 2014. Η εφημερίδα «Το Βήμα» υποστηρίζει ότι με το συμβόλαιο αποχώρησης ο υπουργός φρόντισε να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, τα οποία πιθανώς να καρπωθεί μετά την αποχώρησή του από τον υπουργικό θώκο.

Το τρίτο ερώτημα είναι: η νέα δικηγορική εταιρία στην οποία εντάχθηκε ο κ. Κατρούγκαλος στα μέσα του 2014 εξακολουθεί να λειτουργεί; Και αν ναι, τι κάνει; Εκ του δημοσιεύματος φαίνεται ότι η εταιρία όχι μόνο ήταν ενεργή ακόμη και μετά την υπουργοποίηση του κ. Κατρούγκαλου (27.1.2015), αλλά και με υπογραφή του χειριζόταν μισθολογικές διαφορές υπαλλήλου με το δημόσιο. Δηλαδή ο δικηγόρος Κατρούγκαλος  ζητούσε από τον υπουργό Κατρούγκαλο μισθολογικές διαφορές για έναν πελάτη του; Με το αζημίωτο κι αυτό;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα όσα δήλωσε στην συνέντευξη-ποταμό ο υπουργός είναι αληθή. Ότι η υπόθεση είναι μία τεράστια παρεξήγηση και τα όποια κενά οφείλονται σε αβλεψίες και κακό timing. Θα παραμείνει όμως θαυμαστή η πολυσθένεια του κ. Κατρούγκαλου ο οποίος ήταν ταυτόχρονα καθηγητής ΑΕΙ, δικηγόρος και πολιτικός (ευρωβουλευτής, υπουργός κ.λπ.) Προφανώς όταν είναι κάποιος αντιμνημονιακός τα προλαβαίνει όλα, εκτός από το να δηλώσει ως τι πολεμά το μνημόνιο: ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ή ως δικηγόρος που θα είχε προμήθεια από την κατάργησή του;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φυσικα το δημοσιευμα του βηματος ειναι γεματο ψεμματα ξεκινωντας απο το οτι ο Κατρουγκαλος ΔΕΝ ειναι βουλευτης!
επισης το θεμα που αναδεικνυει αφΙΝ καν ορα την μισθολογικη διαφορα εργαζομενου στο ναυσταθμο σαλαμινας.
επισης ειχε σαν δικηγορικο γραφειο 20 υποθεσεις σχολικων φυλακων ΠΡΙΝ καν γινουν εκλογες απο τις οποιες η αμοιβη του θα ηταν εφοσον δικαιωνονταν απο τον αρειο παγο.

αναρωτιεται ο πασχος πως τα προλαβαινει ο κατρουγκαλος.. δεν ειδα να αναρωτιεται πως τα προλαβαινει ολα ο φορτσακης...

ετσι λοιπον το αιβρες εξακολουθει να αναπαραγει μανδραβελη (μνημονιακος με το αζημιωτο) απο μια εφημεριδα η οποια ειχε χαρακτηρισει σοβαρο και υπευθυνο πολιτικο τον καρατζαφυρερ (φτιαχνοντας το προφιλ για την συγκυβερνηση).

θα μπορουσε βεβαια να βαλει και το δημοσιευμα του "κουτι της πανδωρας" αλλα πως θα ξεχασουμε τα πασοκικα ερεισματα μας? http://www.koutipandoras.gr/article/136137/diavaste-poy-tha-dosei-o-katroygkalos-ta-10000-eyro-poy-apaitei-os-syggnomi-apo-vima

αληθεια η συζυγος πασχου επεστρεψε στο ικα κοζανης? γιατι αυτες οι αποσπασεις και οι μεταταξεις και οι αλλαγες βαθμων και οι τοποθετησεις σε θεσεις ευθυνης πολυ πασοκιλα βρωμανε. για πολλους συζυγους και λοιπους συγγενεις απο την περιοχη μας...

ai-vreS είπε...

Θα πείτε πολλά ακόμη. Αλλά ρε παιδιά πολύ νωρίς ξεκινήσατε. Ούτε δυο μήνες δεν έχουμε Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ! (Τσιπροκαμμένου κατά του Σαμαροβενιζέλου )

Ανώνυμος είπε...

Με τον Βενιζέλο έως το 1936, με τον Μεταξά στα χρόνια της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, με τους κατακτητές στα 1941-44, το «Ελεύθερον Βήμα» θα επανακυκλοφορήσει με αλλαγμένο τον τίτλο του μετά την Απελευθέρωση. Να μη θυμίζει και τόσο εκείνη την εφημερίδα που εξυμνούσε τη χιτλερική Νέα Τάξη.

Ως «Βήμα» πλέον, θα ταχθεί και πάλι με τον βενιζελικό χώρο του Κέντρου, αλλά όταν το καράβι βουλιάξει και ανερχόμενος αστέρας εμφανιστεί ο Παπάγος, θα τον στηρίξει το «Βήμα» στις εκλογές του 1952. Θα ξανακάνει στροφή υπέρ του Κέντρου, αλλά θα αποπειραθεί να ταχθεί υπέρ των αποστατών το 1965, χωρίς συνέχεια, μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Το «Βήμα», όπως και όλα τα έντυπα του ΔΟΛ, θα συνεχίζει να εκδίδεται ανελλιπώς και επί χούντας. Όταν, ακόμη και η δεξιά Ελένη Βλάχου έκλεισε τις εφημερίδες της. Και μετά τη δικτατορία θα υποστηρίξει τον Γεώργιο Μαύρο, ανήσυχη για τη δυναμική που εξέφραζε ο «τυχοδιώκτης Ανδρέας Παπανδρέου», μέχρις ότου διαπιστώθηκε πως το μέλλον ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ και το «Βήμα», αλλά συμβουλεύοντάς το και νουθετώντας το. Και αδιάλλακτα, αργότερα. υπέρ του ΠΑΣΟΚ που ήθελε, αυτό του Κώστα Σημίτη.

Ανώνυμος είπε...

poy eise antrea poy toys estenes apo to aeroplano ti perimeni o
tsipras den 8a vri aloys ypoyrgoys tsipra min kolonis stiltoys me to paramikro oloi mazi
soy eine sikoseto anastima soy opos to sikonis stin eyropi

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα ωά. Αν τους έστελνε δεν θα γέμιζε το ΠΑΣΟΚ παράσιτα.

Ανώνυμος είπε...

Κατρούγκαλος: Αν έλεγε αλήθεια το Βήμα θα έπρεπε να αυτοκτονήσω

http://tvxs.gr/news/ellada/katroygkalos-elege-alitheia-bima-tha-eprepe-na-aytoktoniso

Ανώνυμος είπε...

ρε αιβρες για την αθωωτητα του παπακωνσταντινου δε θα βαλεις κανενα αρθρακι να γελασουμε;

Ανώνυμος είπε...

Καιρός να το χωνέψετε πως ο σύριζα θα είναι στην εξουσία για τα επόμενα 30 χρόνια. Όσα παπαγαλάκια κι αν γαβγίζουν. Όσα απολιθώματα κι αν σκούζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος Λαρισαίων προστέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη μακρά λίστα όσων διαψεύδουν τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, επιβεβαιώνοντας στην ουσία και το ρεπορτάζ του www.koutipandoras.gr (διαβάστε εδώ).

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για το χειρισμό νομικής υπόθεσης στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο κ. Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων και τη δίωξη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη απο το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

Κατά της απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (22-10-2014) για τον έλεγχο των συμβάσεων από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ανατέθηκε, τον Νοέμβριο του 2014 η υπεράσπιση του Δημάρχου και η κατάθεση προσφυγής στο νομικό γραφείο «Κατρούγκαλος – Συνεργάτες» και στην κ. Αικ. Λαινά.

Στις 12/2/2015 αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα και ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης στη δικηγόρο κ. Λαϊνά και μόνο, λόγω της υπουργοποίησης του κ. Κατρούγκαλου.

Ολα τα υπόλοιπα είναι αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και υπηρετούν σκοπιμότητες».


μιλαμε βημα και αξιοπιστια ειναι συνωνυμα!!!!!

α και ο αιβρες βεβαια ο ορισμος της αντικειμενικοτητας!
υγ και για την αθωωτητα παπακωνσταντινου βαζει διαφορα. μην ανυσηχειτε δεν μας αφηνει χωρις γελιο.

ai-vreS είπε...

Ρε φίλε τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ; ή τα γράφεις για να περνάει η ώρα;;;;

Ποια η σχέση της Κας Λαϊνά με τον Κο Κατρούγκαλο;;;;;;

Αν το πεις δυο τρείς φορές ακόμη μπορεί να το πιστέψεις κιόλας …

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχααχχαχ ρε φιλε με εκανες και γελασα....
βαλε ενα αρθρο λεει για την αθωωτητα του παπακωνσταντινου
η φαση είναι οτι θα βαλει και θα βαλει και ως τιτλο :το θυμα μια συνομωσιας
και απο κατω στο τελος να σχολιαζει : ¨είμαστε μαζι σου, βαστα γερά¨

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η εφημερίδα που είχε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ απο επίσκεψη Ερντογάν που ποτε δεν έγινε; μα το αξιόπιστο βήμα!
Και αιβρες ναι εγώ τα πιστεύω και δεν είμαι φιλος σου. Εσύ μπορείς να πιστεύεις τον Παπακωνσταντίνου, το βήμα και τον μανδραβελη

Το Προφίλ μας