Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαϊδας ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ζητά την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαϊδας. 
Η επιστολή αναλυτικά:

Στην πόλη της Πτολεμαΐδας έδραζε διαχρονικά η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας, η οποία ως γνωστόν καταργήθηκε πρόσφατα με την επιχειρηθείσα αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι δε γνωστό, πως ενώ η διάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επανήλθε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην πρότερη κατάσταση, εν τούτοις η Αστυνομική μας Υποδιεύθυνση δεν επαναλειτούργησε.
Τούτο δεν μπορεί να γίνει δεκτό ως οργανωτικά και επιχειρησιακά ορθή επιλογή για τους κάτωθι λόγους:
Με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο.
Όπως προκύπτει από την επίσημη απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. 2015, η Πτολεμαΐδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας πληθυσμιακά αμέσως μετά την Κοζάνη και, ενώ η περιοχή ευθύνης στο σύνολο της είναι μεγαλύτερη από αυτές της Καστοριάς, της Φλώρινας και των Γρεβενών, εν τούτοις κατά τη σημερινή διάρθρωση, οι ως άνω πόλεις και οι περιοχές ευθύνης τους αστυνομεύονται από τις αντίστοιχες Αστυνομικές Διευθύνσεις Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, ενώ κατά τα προαναφερθέντα, η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας καταργήθηκε.





Με βάση το γεωγραφικό κριτήριο
            Ως γνωστόν στην Πτολεμαΐδα υφίσταται Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφάλειας, Τμήμα Τροχαίας και Τμήμα δίωξης παράνομης μετανάστευσης. Με δεδομένο το εύρος και τη γεωγραφική θέση της περιοχής ευθύνης της υποδιεύθυνσης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ζωτικής σημασίας, ο συντονισμός και η εποπτεία αυτών να γίνεται εκ του σύνεγγυς, γεγονός το οποίο όπως καλά γνωρίζετε, είναι οργανωτικά αδύνατο, χωρίς την ύπαρξη σχηματισμού επιπέδου Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πτολεμαΐδας
            Ο Δήμος Εορδαίας είναι στην κορυφή της κατάταξης των «ενεργειακών δήμων».
Πέραν της έντονης κοινωνικοοικονομικής ζωής, εντός των ορίων του Δήμου υφίσταται εντονότατη δραστηριότητα της Δ.Ε.Η Α.Ε, καθώς παράγεται το 70% περίπου της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Γίνεται έτσι κατανοητό, πως τα προβλήματα και οι ανάγκες αστυνομικής φύσης είναι πολύ μεγαλύτερα και πολύ πιο οξυμένα σε σχέση με άλλα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της ύπαρξης αχανών εκτάσεων των ορυχείων και των λοιπών εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. ΑΕ, οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερο συντονισμό και εποπτεία για την ορθή και ασφαλή αστυνόμευσή τους.
Εν όψει όλων αυτών, παρακαλούμε θερμά για τις ενέργειές σας,  για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας.



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης
                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας