Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα προβλήματα της Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, έστειλε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
     με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει στην λειτουργία του το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και για τον συνεχή κίνδυνο «λουκέτου» που αντιμετωπίζουν κλινικές του.

     Η Παθολογική κλινική υπολειτουργεί και είναι εμφανώς αποδυναμωμένη, καθώς λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς μετά και την παραίτηση δύο εκ των τεσσάρων Παθολόγων. Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη και τη συνέχειά της, καθώς, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ζήτημα χρόνου να κλείσει.


     Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζει και η λειτουργία πολλών ακόμα κλινικών (παιδιατρική, τεχνητός νεφρός, ψυχιατρική κ.λ.π.), τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

    Επειδή τα προβλήματα χρονίζουν και οι όποιες λύσεις στο παρελθόν είχαν παροδικό χαρακτήρα, απαιτούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου.

     Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης εξυπηρετεί την μεγαλύτερη πόλη και έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μία ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους. Ως εκ τούτου, θεωρούμε απαράδεκτο η περιοχή μας να υφίσταται αυτήν την υποβάθμιση.

     Επιθυμούμε, επίσης, να σας γνωστοποιήσουμε την εκπεφρασμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής σε περίπτωση που τα προβλήματα δεν λυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

     Ελπίζοντας στην αποφασιστική σας στάση για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς σας, αλλά και στην ευαισθησία σας γύρω από τον αδιαπραγμάτευτο τομέα της υγείας, αναμένουμε την απάντησή σας.
 
Με εκτίμηση,
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

 
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας