Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ολα τ’ αλέθει ο καλός ο μύλος

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Οι φυλές των  υπουργών χρόνο με το χρόνο μας χαρίζουν περισσότερο σασπένς, δράση και φυσικά εκνευρισμό. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές είναι:
Ο μπούλης (bully). Ρατσιστής ως εκεί που δεν παίρνει και πρώτης τάξης συνωμοσιολόγος αποτέλεσε επιλογή για να βγούμε δήθεν από το μνημόνιο.

Θα τον βρείτε σε διάφορα υπουργεία, άλλοτε να αναρτά φωτογραφίες μέχρι και από την κηδεία της μητέρας του και άλλοτε να εκτοξεύει δηλητηριώδη και ομοφοβικά σχόλια. Τώρα και στο υποδομών.
Ο μέγας θεατρίνος. Μετά το θέατρο και τον κινηματογράφο τώρα μπαίνει στο υπουργικό συμβούλιο και μάλιστα στην παιδεία. Θα τον θυμάστε τότε που ως Ιουλιανός αλώνιζε το Παρίσια κι εδώ χανόταν τα εξάμηνα στο πανεπιστήμιο του, όπου μόνο η λογική δεν πρυτάνευε.
Ο/η γυρολόγος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αυτός ο τύπος υπουργού. Οπου βρω καρέκλα κάθομαι. Δεν έχει σημασία το πριν και το μετά, μόνο η καρέκλα.
Ο/η όλα θα γίνουν. Η χαρά του υπαλλήλου που δεν θέλει να δουλέψει. Αυτός ο χαρακτήρας όπου πάει, μοιράζει υποσχέσεις και αυτόγραφα και ως γνωστόν όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Θα τον βρείτε συνήθως στην υγεία και τώρα από μεταγραφή και στο εσωτερικών.
Η νοικοκυρά. Αυτή που μιλάει για νοικοκύρεμα και ονειρεύεται ορφανά γεμιστά θα αντικαταστήσει επάξια τη θεία Τασία που θα βρει παρηγοριά στους πλούσιους πρόσφυγες που λιάζονται στις πλατείες.
Και ο κατάλογος συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας