Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ AμΕΑ Σερβίων στις 21 Μαρτίου 2016

Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου του 2016, συνήλθαμε τα μέλη του Συλλόγου ΑμΕΑ Σερβίων, στην αίθουσα του δημαρχείου Σερβίων. Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ της περιοχής μας και γενικότερα στη χώρα μας.
      Ομόφωνα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής μας. Απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με αυτά που ζητά το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα της χώρας μας για την ανακούφιση και καλυτέρευση της ζωής μας, ώστε να μη γινόμαστε επαίτες σε διάφορους καιροσκόπους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, που εκμεταλλεύονται και λυμαίνονται τον χώρο μας κερδοσκοπώντας.
   Ζητάμε από το δήμο και  τους δημοτικούς παράγοντες να βοηθούν τα ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής. (εκπαίδευση, εργασία, υγεία, προσβασιμότητα, διασκέδαση κλπ)
     Για την προσβασιμότητα στην πόλη μας, επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι χρειάζονται ράμπες και ασανσέρ  σε όλους τους δημόσιους χώρους για να διευκολύνονται τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.  Σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια.
     Να επανέλθει στη πρότερη κατάσταση η πρόσβαση στο δρόμο του 4ου Δημοτικού, ώστε να μπορούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες  να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και στάθμευση, καθώς και οι εργαζόμενοι πολίτες, -στην προκειμένη περίπτωση οι εκπαιδευτικοί.-
      Να μη κλείνονται οι διαβάσεις για τα Άτομα με Αναπηρία και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, τα πεζοδρόμια και οι πλατείες από τραπεζάκια και καρέκλες.
     Να κάνουμε τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες, ώστε να σταματήσει να υπάρχει   άλλος σύλλογος ‘’μαϊμού’’ ΑμεΑ στη περιοχή μας.
     Να δημιουργήσουμε πολιτιστικά τμήματα στο Σύλλογό μας.
    Να συνεχίσει να λειτουργεί το ειδικό σχολείο στη περιοχή μας, για να εξυπηρετήσει  μαθητές στις μαθησιακές και εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

                                          Φορολογικό – Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό
       Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δίπλα στο αναπηρικό αγωνιστικό κίνημα της χώρας μας διεκδικώντας:
·                              Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Κάλυψη όλων των απωλειών.
·                               Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600 €.
·                              600 € επίδομα ανεργίας σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες για όσο κρατάει η ανεργία.
·                              Κανένα φάρμακο, εξέταση ή θεραπεία εκτός λίστας και κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής.
·                              Ούτε ένα 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.
·                              Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες  σε όλους χωρίς προϋποθέσεις. Να μπει τέρμα η εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.
·                              Μόνιμο  προσωπικό στις υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ειδικής αγωγής.
·                              Να καταργηθούν τα τροφεία.
·                              Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία.
·                          Κάτω τα χέρια από την πρώτη και τη δεύτερη κατοικία, ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΣ. Μαχητικά στηρίζουμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που κινδυνεύει το σπίτι του, που τα περνάει δύσκολα. Ασπίδα μας η αλληλεγγύη.   
·                             Να μην περάσουν οι προτάσεις και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για την Ελλάδα όσο αναφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
·                             Κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία τρόφιμα ή ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει. Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.
·                            Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων με μόνιμη και  σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους. Να μοριοδοτείται η αναπηρία για τους ανάπηρους και τους γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ σε όλες τις προκηρύξεις
·                          Όχι στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε για τα ΑΜΕΑ κάτω των 65 χρόνων.    Όχι στο χαράτσι για τα φάρμακα. Κανένας φόρος για φάρμακα, εξετάσεις,  θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα.
·                              Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα  καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
·                                Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι, που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ
·                               Όχι στο χαράτσι για τα φάρμακα. Κανένας φόρος για φάρμακα, εξετάσεις,  θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα,  και την πρώτη κατοικία Κανένα φάρμακο, εξέταση ή θεραπεία εκτός λίστας και κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής.
·            Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
                                           Ειδική Εκπαίδευση
      Ως αναπηρικό κίνημα, ζητάμε  ν' ανοίξουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Για άμεση, γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
·            Να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο και τμήμα ένταξης. Όλα τα παιδιά με ειδικές αναπηρίες στο κατάλληλο δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι.  Όλα τα παιδιά να είναι σε σχολεία που θα παίρνουν υπόψη τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες τους.
·                          Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς από και προς τα σχολεία.
·                         Αμεση κρατική χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής με βάση τις ανάγκες τους στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
·                          Καθιέρωση τρίχρονης ειδικής προσχολικής αγωγής και ειδικών βρεφονηπιακών σταθμών αποκλειστικά δημοσίων και δωρεάν
·                         Καμία πληρωμή από τους γονείς για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Είναι υποχρέωση κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
·                         Ίδρυση 12ταξεων Δημόσιων Ειδικών Σχολείων για όλες τις ομάδες των παιδιών με σοβαρές αναπηρίες που δυσχεραίνουν τη φοίτηση τους σε κοινό 12χρονο σχολείο , σχολεία που θα παίρνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες κάθε αναπηρίας ή πάθησης . Ειδική εκπαιδευτική μέριμνα για παιδιά με βαριές αναπηρίες ( νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες κ.α.) που δεν έχουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της βασικής εκπαίδευσης , με τη δημιουργία κέντρων αγωγής , εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και διημέρευσης
·                          Ίδρυση σχολών «μεταλυκειακής» Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με προγράμματα για όσα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν σε κοινές επαγγελματικές σχολές που να στοχεύουν στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των ΑμΕΑ.
·                          Η ένταξη στα κοινά σχολεία να γίνεται με επιστημονικά και μόνο κριτήρια
·                         Δωρεάν παροχή όλων των αναγκαίων τεχνικών βοηθημάτων που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία.
                                     Ζητάμε επίσης και αγωνιζόμαστε
    Ενάντια στη τραγική κατάσταση των ανάπηρων μεταναστών και προσφύγων, και μάλιστα ανάπηρων παιδιών και των οικογενειών που ζουν στη χώρα.   Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα διεκδικεί:
·                     Αναγνώριση ίδιων δικαιωμάτων για Έλληνες και μετανάστες αναπήρους και χρόνιους πάσχοντες με οποιαδήποτε άδεια παραμονής και τους πρόσφυγες με οποιοδήποτε καθεστώς (επιδόματα, συντάξεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα).
·                     Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για Έλληνες και μετανάστες και πρόσφυγες αναπήρους και χρόνιους πάσχοντες.
·                     Εγγραφή των ανάπηρων μεταναστών στα ειδικά μητρώα ανέργων αναπήρων, ένταξη σε προγράμματα κατάρτισης κ.λπ.
    Καλούμε τα μέλη μας,  τα ανάπηρα άτομα, που τυχόν δεν έχουν ακόμα γραφτεί στο Σύλλογό μας, φίλους και συγγενείς ΑμΕΑ, της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων, να δυναμώσουν τον σύλλογό μας, εγγραφόμενοι και ενεργοποιούμενοι στα πλαίσια αυτής της απόφασης.
     Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, συλλόγους, σωματεία και τον Δήμο, να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε κάλεσμα στήριξης αυτής της αγωνιστικής διάθεσης και να συμπαρασταθούν στο σύλλογο μας.

                                                                                              Σέρβια  21 Μαρτίου 2016

Αφού διαβάστηκε ως έχει, ψηφίστηκε αυτή η απόφαση από όλα τα παρόντα μέλη του Συλλόγου.
                                                                  Με  εκτίμηση
                                                    Το  Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης             



Οι εκλογές για νέο Δ.Σ. θα γίνουν το Σάββατο 2 Απρίλη του 2016
 και ώρες από τις 11π.μ. έως τις 15 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Σερβίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας