Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού της 29/3/2016: Περί καθιέρωσης εορτασμού απελευθέρωσης Βελβεντού από τον Τούρκικο ζυγό και Άρση προσφυγής του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στο Συμβούλιο Επικρατείας σχετικά με τον Δενδροκομικό Σταθμό Σερβίων (Video www.Live-Avles.tv)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μεγαλη παραβλεψη αυτη!!!!!!!
104 χρονια μετα, το Βελβεντο ψαχνει (απεγνωσμενα θαλεγα και ο νοων νοητω)τοπικη ιστορια και τροπο να ξεχωρισει ,ακομα και ιστορικα , απο τα Σερβια.Κομπλεξ;αποθημενο; τι να πω ;
τοσα χρονια ,εσεις οι Βελβαντινοι πώς δεν τοχατε ψαξει;πού ηταν θαμενος αυτος ο υπερμετρος τοπικισμος σας;
Την αργια του Αγιου Αθανασιου και τη λουκανοφαγια θα τη διατηρησετε ή σας αρκει η αργια της απελευθερωσης σας απο τον Τουρκικο ζυγο,οποτε τη καταργειτε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η μαχη με το χρονο για τον Ελληνικο στρατο να τρεξει στους δυο στοχους- η γνωστη ιστορικη διενεξη του Κωνσταντινου με τον Βενιζελο για το Μοναστηρι και τη Θεσσαλονικη- αποκτα τωρα άλλη διασταση. Εχουμε λοιπον την 3η εκδοχή. Ακουστε λοιπον.....<Το στράτευμα στο συνολο του προευλαυνει ακαθεκτο υπο τας διαταγας του διαδοχου του θρονου με κατευθυνση τα Γιαννιτσα , όταν ποδοβολητο και μεγαλη βουη ακούγεται..Μεσα σε ένα συννεφο σκόνης πλησιαζουν τον διαδοχο καβαλαρηδες απεσταλμένοι φωνάζοντας τον ,δειχνοντας επιστολες και τηλεγραφήματα στα χερια τους. Αρχιστρατηγε γυρνα αμεσως πισω του λενε λαχανιασμένοι. Εκεινος με στεντωρεια φωνη τους ρωτα,,Τι εγινε μωρε, τρελλαθηκατε..? Γυρνα αμεσως πισω του αποκρινονται τοτε αυτοι με τρεμαμενη φωνη. ¨Ξεχασαμε το βελβεντο στρατηγε΄

ΗΤΑΝ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1912
(Για να θυμούνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεωτεροι)
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί? Όλοι κ όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από το Βελβεντό? Πράγματι απεγνωσμένες προσπάθειες για νέες ιστορικές αλλοιώσεις και ανακρίβειες. Εύγε σε όσους τα σοφίζονται και εύγε σε αυτούς που τα στηρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Iparxei kai i 4 ekdoxi i iopia apo oti fenete sta praktika tou Stratou einai i alithesteri, afou o Ellinikos Stratos apeleytherose ta Servia me tis Maxes ton Lazaradon, Stenon kai Servion to tonizo ayto giati 117 Ethnomartires sfagiastikane ekini tin imera kathos kai o Daskalos tou Deyterou Dimotikou Sxoleiou Servion Konstadinos Karpos sfagiastike sta skalia tou sxoleiou tin 10 Oktovriou, o stratos thelise na xalarosei ligaki na xekourastei na fortosei mpataries kalitera tha elega na xelampikaroune ta miala ton stratioton apo toso aima pou epese tote kapios tous sfirixe pos iparxei apenadi ena xorio to Velvedo kai travixane eki opou i koinonia tous peripiithike. itane i 13 Oktovriou !!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΖΗΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΈΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΈΤΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΊΩΝ ΤΟ ΦΥΤΏΡΙΟ ,ΞΥΠΝΆΤΕ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΜΑΖΈΨΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ ΚΑΙ ΕΞΏΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΆΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ 11.45...(30 Μαρτ).
Ο Κωνσταντινος εμβρόντητος και κατακόκκινος ψελλιζει.."αμαν δεν απελευθερώσαμε το ΛΙΚΝΟ του πολιτισμου".Του μετρανε την πιεση = 20-14. Διατασει γενικη οπισθοχωρηση αμμεσα. Ξεκινα αγωνας δρομου. Σε χρονο μηδεν το στράτευμα εχει επιστρεψει και ο εξπερ στην στρατηγικη Διαδοχος εχει καταστρωσει τα πλανα του για καταληψη και απελευθερωση του ΛΙΚΝΟΥ. Στις παρυφες του ΛΙΚΝΟΥ πλεον βρίσκονται 2 συνταγματα πεζικου μια πυροβολαρχια και ένα ταγμα ιππικου και περιμενουν το σύνθημα για την επιθεση....
Τοτε όμως ανακαλυπτουν οι παρατηρητες με τα κυαλια, ότι στο ΛΙΚΝΟ η ζωη συννεχιζεται ηρεμα και ωραια όπως στο γαλατικο χωριο στα ΑΣΤΕΡΙΞ. Δεν υπαρχουν ΤουρκοΙ δεν υπαρχει εχθρος δεν υπαρχει τιποτα. Όλα κυλουν χαλαρα και ομορφα.., στα χωράφια στα καφενεία.. παντου!!! - ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ
-
Εμφανως σοκαρισμένος ξανα ο Διαδοχος επικοινωνει με Βενιζελο..
Σε λιγο ανακοινωνει στο στρατο του ότι είναι ολοι ελευθεροι και εξοδούχοι..!
Εσεις ξεκουραστείτε στο ΛΙΚΝΟ, εγω θα είμαι για καφε στο ΟΣΤΡΙΑ και θα περιμενω το Βενιζελο αυριο για να δουμε πως θα πορευτούμε από δω και περα.

ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ 13 ΟΚΤ 1912 (σουρουπο)
(Για να θυμούνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεωτεροι)
ΤΕΛΟΣ

Το Προφίλ μας